Meniuri periculoase, servite turiștilor pe litoral

324
1

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de ANSVSA și inspectorii Direcției Sanitar - Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în perioada 13 - 19 iulie, s-au materializat la 336 obiective.

Astfel, au fost controlate 95 de restaurante, 6 pizzerii, 30 de unități de tip fast-food, 8 braserii, 10 unități de tip bufet, 14 baruri, 9 beach baruri, 2 snack baruri, 2 unități bistro, o cantină, 2 pensiuni, 58 de magazine alimentare, 17 depozite alimentare, 2 rulote fast food, o pescărie, 6 laboratoare de cofetărie - patiserie, 32 laboratoare de patiserie, 5 tone de înghețată, 3 ambarcațiuni de pescuit, o unitate de produse congelate, 3 unități fabricare pâine, o unitate morărit, 15 super/hipermarketuri, o unitate îmbuteliere ambalaje, o unitate fabricare vin, o unitate fabricare bere, o unitate fabricare ulei, un centru de prelucrare a laptelui, un mijloc de transport animale vii, 5 exploatații nonprofesionale, aplicându-se un număr total de 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.800 de lei.

Șapte puncte de control pe litoral

În cadrul "Comandamentului Sezon estival 2015", medici veterinari oficiali, din cadrul DSVSA Constanța, împreună cu medicii veterinari oficiali detașați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare la un număr de 205 operatori din industria alimentară.

Controalele au vizat 78 de restaurante, 5 pizzerii, 23 de unități tip fast - food, 5 bra-serii, 7 unități de tip bufet, 9 baruri, 7 beach baruri, 2 pensiuni, 39 de magazine alimentare, un depozit alimentar, 2 rulote de tip fast-food, un laborator patiserie - cofetărie, 20 de laboratoare de patiserie, o unitate de produse congelate, 5 tonete de înghețată, o cantină, unități localizate în cele 7 puncte de interes turistic - Năvodari, stațiunea Mamaia în nord, centru și sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea, depozitarea și comercializarea produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilității produselor alimentare, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate și neigienizate sanitar. Au fost confiscate și retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: 4.739 kg de carne și produse din carne, 702 kg de lapte și produse lactate, 1.071 kg de pește și produse din pește, 45 de kg de ouă. Valoarea acestora se ridică la 65.909 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a declarat Geronimo Brănescu, directorul executiv al Direcției Sanitar - Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Comentează știrea

Dmitri
23 noiembrie 2015
A

Încrederea e punctul de plecare al îmbogățirii. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea "De la idee la bani". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : Show live cu Lora
Pagina a fost generata in 0.3695 secunde