METEOROLOGII NU AU VEȘTI BUNE! IATĂ CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA AUGUST: "Când vezi harta de prognoză, te apucă frica la cum arată"

4754
1
METEOROLOGII NU AU VEȘTI BUNE! IATĂ CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA AUGUST:

Articole recomandate

În august, specialiștii anunță că seceta se va instala pe suprafețe tot mai extinse, iar cele mai mari probleme vor fi în sud și sud-est.



Temperaturile medii lunare se vor menține peste normele climatologice în sudul, sud estul și vestul țării și vor fi apropiate de normal în rest. 


Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, iar cantitățile cele mai scăzute s-ar putea consemna în regiunile sudice, estice și vestice.

"Vara anului 2017 va fi punctată de fenomene extreme frecvente, cu valuri de căldură și ploi torențiale care ar putea produce inundații pe spații restrânse", a explicat Gabriela Băncilă, șef centru național de prognoză în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, citată de romaniatv.net

Perioade îndelungate de căldură, care vor include valuri de caniculă foarte periculoase, vor fi marea problemă cu care se va confrunta Europa de Sud și de Est întreaga vară.

În schimb, vremea va fi rece și schimbătoare în Marea Britanie și Irlanda. Celelalte zone ale Europei vor fi lovite frecvent de furtuni puternice, începând cu Franța și ajungând până în Polonia și Cehia. Valuri de caniculă periculoasă vor traversa Italia și Balcanii.

"În august vor fi temperaturi atât de mari și pe perioade lungi, încât cu siguranță vom avea furtuni. S-au făcut statistici, poți să ai 40 de litri într-o singură zi și e secetă, că restul lunii nu mai plouă deloc, lucrurile astea s-au demonstrat... Când vezi harta de prognoză pentru la vară, te apucă frica la cum arată. Dacă te uiți la hărțile pentru iulie și august, te apucă frica... sunt estimări, dar anul trecut s-au potrivit și în alți ani, au probabilitate de 70%... Când ai prognoză cu temperaturi foarte mari, e de așteptat ca furtunile să fie și mai violente, toată cantitatea de precipitații dintr-o lună se descarcă într-o zi sau în câteva ore", a declarat meteorologul Ion Sandu, citat de romaniatv.net



Comentează știrea

Fernando
19 iulie 2017
Manelistul frizer

Ion Sandu nu și-a revenit din soc,e tot pe jointuri și alcool bate câmpii într-un mod agresiv,din dracu'se mai uita in gura aia spurcată de alogen de rom'nia?!?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9288 secunde