Meteorologii se așteaptă să înghețe marea

1556
Meteorologii se așteaptă să înghețe marea - e30c46c74abc956f6127d428daf4cfbd.jpg

Articole de la același autor

Ca și cum nu ne era de ajuns zăpada de afară, iarna ne-a pus gând rău anul acesta. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de temperaturi neobișnuit de scăzute în zilele următoare.
Începând de vineri seară, de la ora 22,00, până miercuri, la ora 8,00 dimineață, în estul, sudul și centrul țării vremea se va menține geroasă, mai ales în cursul nopților și al dimineților, astfel încât temperaturile minime nocturne se vor încadra în general între -25 și -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.
În regiunile sud-estice, în același interval, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de până la 70-75 km/h, spulberând și viscolind zăpada și determinând local scăderea indicelui de răcire, IR, sub pragul critic de -32 grade de Celsius.
În județul Constanța, sâmbătă și duminică, temperatura minimă va ajunge la -20 de grade Celsius, la Corugea, -19 grade la Adamclisi și -16 grade în municipiile Constanța și Mangalia. Maxima abia va atinge -8 grade Celsius la Constanța, în timpul zilei, și -12 grade la Cernavodă. "Este vorba despre un anticiclon din Rusia, care s-a extins deasupra țării noastre și care este răspunzător de aceste temperaturi deosebit de scăzute. Ultima iarnă cu asemenea temperaturi a fost în anul 2006, când a înghețat marea. Și anul acesta sunt condiții ca să înghețe, dacă temperaturile foarte scăzute vor persista mai multe zile", a declarat, pentru "Cuget Liber", meteorologul Angela Crăciun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Stire din Social : Iarna la Mangalia
Vineri, 22 Ianuarie 2010
Stire din Social : Copii hrăniți la cantina satului
Joi, 21 Ianuarie 2010
Stire din Social : Constanța se luptă cu nămeții
Pagina a fost generata in 2.9697 secunde