Mii de produse periculoase au fost retrase de pe piață, de Comisia Europeană

84
Mii de produse periculoase au fost retrase de pe piață, de Comisia Europeană - produseecrop644x416-1427809213.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a identificat și retras, în anul 2014, aproape 2.500 de produse potențial periculoase pentru consumatori prin sistemul de alertă rapidă pentru produsele periculoase RAPEX. 


Printre acestea se află jucării, articole vestimentare, aparatură electrocasnică sau autovehicule. Introducerea acestora în UE a fost interzisă sau au fost eliminate de pe piețe, deoarece erau periculoase pentru consumatorii din UE. 


Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase RAPEX este mecanismul prin care Comisia Europeană și statele membre ale UE conlucrează în scopul depistării produselor nesigure.


În anul 2014, ANPC, în calitate de punct național de contact pentru sistemul RAPEX, a transmis un număr de 21 de notificări de produse periculoase și un număr de șapte reacții la notificările altor state membre. Dintre produsele periculoase și semnalate RAPEX au fost 10 notificări de produse textile, patru notificări brichete fantezie, trei notificări de autovehicule, o notificare pe jucării, o notificare de echipament electric, o notificare de produs cosmetic și una de articol de puericultură (scaun înalt pentru copii).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Martie 2015
Stire din Tehnologie : YAHOO SE RETRAGE!
Pagina a fost generata in 1.5981 secunde