Mii de tone de alge, adunate de pe plaje, pe litoral

213
Mii de tone de alge, adunate de pe plaje, pe litoral - miidetone-1629628151.jpg

Articole de la același autor

Aproape 10.000 de tone de alge au adunat de la linia țărmului angajaţii de la Sistemul de Gospodărirea Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, de la începutul sezonului estival și până în prezent. Numai de la începutul acestei luni s-au strâns, mai ales în stațiunile din sudul litoralului, aproape 2.000 de tone de alge.

„Pentru strângerea algelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral acţionează pe toată linia ţărmului, dar programul de desfășurare a acestor activități se desfășoară numai noaptea fiind condiționat de prezența turiștilor pe plajă. Astfel că, aceste lucrări nu se pot desfășura pe timpul zilei din motive de siguranță”, precizează reprezentanţii instituţiei.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța gestionează plajele din sudul litoralului românesc al Mării Negre, pe o lungime de peste 70 de km, cuprins între localitățile Corbu și Vama Veche, aparținând de 10 primării (Unități Administrativ-Teritoriale).

„Menționăm că fenomenele algale sunt naturale și sunt condiționate de numeroși factori cum ar fi: conținutul de nutrienți în apă, turbiditate, curenți de fund, furtuni, temperatura apei, starea generală a ecosistemului, iar o parte din acești factori sunt imprevizibili sau depind la rândul lor de alte mecanisme (turbiditatea și conținutul de nutrienți sunt influențate în parte de debitul fluviului Dunărea la gurile de vărsare în Marea Neagră)”, mai spun cei de la Apele Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.717 secunde