Video Mindfulness în poker: Cum să rămâi concentrat și calm

211
Mindfulness în poker: Cum să rămâi concentrat și calm - featured-image-1705481584.jpg

Articole recomandate

Concentrarea este un element cheie atunci când joci poker. În cazul în care mintea îți zboară în alte direcții, s-ar putea să nu ai aceeași putere de concentrare. Nu vei lua deciziile potrivite pentru tine și s-ar putea ca adversarii să te surprindă. Soluția specialiștilor pentru a contracara aceste probleme? Mindfulness.

În cazul în care explorezi acest domeniu, vei putea lua decizii clare și eficiente pe baza informațiilor disponibile, chiar și când presiunea își spune cuvântul. Ce este însă mindfulness? Este o practică de a fi prezent și pe deplin implicat în moment. O stare de spirit prin care ești atent la gândurile, sentimentele și senzațiile tale fără a judeca. Este momentul în care ești conștient de ceea ce se întâmplă atunci și poți oferi un răspuns clar și eficient.

Iar jucătorii profesioniști de poker se folosesc din plin de mindfulness. Sunt exerciții care pot fi făcute și care ajută să îți păstrezi concentrarea asupra jocului, în timp ce iei decizii pe baza informațiilor pe care le ai la dispoziție.


Exerciții de mindfulness ce pot fi aplicate în poker

Exersează respirația profundă

Cea mai simplă modalitate de a cultiva mindfulness este respirația profundă. Specialiștii recomandă să respiri adânc de câteva ori înainte de fiecare mână și să te concentrezi asupra respirației în timp ce joci. Cu ajutorul acestei metode, vei rămâne axat în prezent și concentrat. Exercițiul ajută și la combaterea anxietății ori la diminuarea stărilor de nervozitate. Este știut faptul că după un "bad beat", jucătorii de poker tind să se enerveze, dar respirația profundă este o soluție.

Concentrează-te pe ceea ce se întâmplă în acel moment

Suntem oameni și avem tendința să facem scenarii în mintea noastră. Când joci poker, ți se întâmplă adesea să te gândești la o mână care a fost, să realizezi că ar fi trebuit să o joci altfel. Însă asta nu este o soluție. Ce a fost, a fost. Contează doar ce se întâmplă de acum înainte. Concentrează-te doar asupra momentului prezent. Fii atent la cărțile de pe masă, la cele din mână, la acțiunile adversarilor tăi. Chiar și când nu ai adversarii în față, dacă joci la un operator de poker online, poți sesiza anumite tipare în jocul adversarilor. Contează doar să fii concentrat pe ceea ce se întâmplă la masă și vei sesiza multe informații care îți vor fi utile.

Evită orice ar putea să-ți distragă atenția

În vremurile agitate pe care le trăim, orice îți poate distrage atenția. Pe telefon, ne vin notificări odată la câteva minute, astfel că acest dispozitiv poate fi sursa numărul unu de distragere a atenției. Evită să-ți verifici telefonul când joci poker online, pentru că nu vei avea de câștigat. Dacă mintea ta este în alte locuri și nu la acțiunea de la masă, șansele tale la pot scădea. Iar dacă joci poker live, evită să discuți prea mult cu ceilalți jucători. Da, socializarea este bună, e normal să mai porți discuții cu ei, însă nu în exces. Dacă simți că acest lucru îți afectează jocul, este bine să eviți.

Acceptă-ți emoțiile

Emoțiile fac parte din joc și sunt absolut firești. Le simți și tu, le simt și cei mai buni jucători. Când la mijloc este o miză financiară, automat apar emoțiile și presiunea. Pokerul este de multe ori ca un roller coaster. Câteodată ești sus, simți că ești pe val și că nimic nu te poate opri. Dar în același timp apar și momente mai puțin faste chiar și în activitatea celor mai buni jucători. Este important să realizezi că aceste situații sunt normale și să le accepți așa cum sunt. Găsirea echilibrului emoțional este esențială. Încearcă să înveți din momentele mai puțin bune și să profiți la maxim de cele bune, în așa fel încât să ai succes pe termen lung.

Fă pauze

Pentru a-ți păstra concentrarea, este important să faci pauze. Indiferent dacă joci live sau online poker, vei avea pauze la turnee. Cei care organizează aceste evenimente pun accent pe sănătatea jucătorilor, motiv pentru care pauzele sunt pre-stabilite. Profită din plin de acele pauze pentru a te deconecta de la joc. În cazul în care te simți prea obosit când joci o partidă cash, mai bine ia o pauză de la joc. Fă orice altceva și întoarce-te atunci când ești în plenitudinea forțelor, în așa fel încât capacitatea ta de concentrare să fie la un nivel de top.

Sursa foto: canva.com

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4922 secunde