Ministerul Agriculturii ia măsuri pentru plafonarea prețurilor la alimente

252
Ministerul Agriculturii ia măsuri pentru plafonarea prețurilor la alimente - 22384084177070451988924989823382-1545810206.jpg

Articole recomandate

Ministerul Agriculturii analizează adoptarea unor măsuri care să ducă la limitarea creșterii prețului la produsele de bază.

"Ministerul Agriculturii analizează măsurile luate de alte state, cum ar de Franța, pentru limitarea creșterii exagerate a prețurilor unor produse de bază, care să dezechilibreze piața națională, în vederea adoptării de măsuri similare, dar care să nu afecteze consumatorul', se arată într-un răspuns oficial dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, unui parlamentar.





Ministerul face referire în special la prețul pâinii. "După apariția în presă a unor informații de scumpire a pâinii, conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a avut discuții cu conducerea Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase, menținându-și poziția că nu există motiv de majorare excesivă a prețului pâinii", a scris Daea, în răspunsul către Gavrilă Ghilea. 


România a avut cea mai mare rată anuală a inflației dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE), în luna noiembrie, cu un avans al prețurilor de consum de 3,2%, la egalitate cu Estonia și Ungaria. Datele au fost publicate luni, 17 decembrie, de Oficiul European de Statistică – Eurostat. În ceea ce privește România, datele publicate anterior de Institutul Național de Statistică (INS) arată că rata anuală a inflației în luna noiembrie a scăzut la 3,4%, de la 4,3% în octombrie, în condițiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 4,24%, cele alimentare cu 2,86%, în timp ce serviciile au înregistrat un avans de 2,5%.





sursa: libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Stire din Social : AVERTIZARE ANM: COD GALBEN DE VISCOL!
Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Stire din Social : Lia Olguța Vasilescu, OPERATĂ de Crăciun
Pagina a fost generata in 1.5762 secunde