Ministerul Mediului deblochează Casa Verde

684
Ministerul Mediului deblochează Casa Verde - panourisolare1-1348771014.jpg
Ministerul Mediului s-a scotocit de bani și a găsit niscaiva fonduri pentru Casa Verde a românilor. Programul, început în 2010, a fost sistat în 2012, deoarece nu fuseseră alocate fonduri. Și în prezent, constănțenii încă mai recuperează banii pentru lucrările făcute în urmă cu doi ani. Banii puși la dispoziție acum de ministrul Rovana Plumb, dincolo de izul electoral pe care îl au, ar trebui să acopere fondurile necesare pentru cei care au deja cererile depuse și aprobate. 
"În urma rectificării bugetare, au fost alocate 20 de milioane de lei pentru continuarea Programului Casa Verde pentru persoane fizice pentru utilizarea acestora până la finalul acestui an", a anunțat ministrul Mediului. Potrivit acesteia, în prezent, se derulează trei programe care vizează stimularea utilizării sistemelor care folosesc surse din energie regenerabilă: programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire - Casa Verde; programul privind creșterea producției de energie din surse regenerabile cu o valoare contractată de peste 1,2 miliarde de lei; programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire ai căror beneficiari sunt unitățile administrativ-teritoriale, instituțiile publice și unitățile de cult cu proiecte în valoare de 40 de milioane de lei. 


6.000 sau 8.000 de lei de la stat 
Programul Casa Verde le dă posibilitatea românilor să primească din Fondul de Mediu 6.000 ori 8.000 de lei pentru a-și dota casa cu sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă. Pentru programele "Casa Verde" 2010 și 2011, Agenția Județeană de Mediu Constanța (APMC) încă mai primește cereri de decontare a cheltuielilor. Însă pentru 2012 nu s-au făcut deloc înscrieri. Practic, banii alocați de minister vor acoperi valoarea deconturilor pentru cererile deja acceptate. Potrivit reprezentanților APMC, la jumătatea lunii septembrie, erau depuse 33 de dosare de decontare pe 2011 și 340 de dosare pe 2010. 


Ce trebuie să conțină dosarul 
În total, pentru sesiunile 2010 și 2011, la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului au fost înregistrate 857 de dosare de finanțare. Iată lista cu actele care vă trebuie pentru a vă înregistra pentru "Casa Verde": l cerere de finanțare nerambursabilă l declarație pe propria răspundere privind situația imobilului și inexistența unei alte finanțări pentru aceeași lucrare l copie de pe actul de identitate l extras de carte funciară care să ateste dreptul de (co)proprietate al solicitantului asupra imobilului în care se va realiza proiectul, în original, sau autorizație de construire emisă pe numele solicitantului, în copie legalizată, în cazul imobilelor aflate în construcție, ambele valabile la data depunerii l certificat de atestare fiscală privind plata obligațiilor la bugetul local, în original, valabil la data depunerii dosarului de finanțare, eliberat de către organele competente de pe raza cărora își are domiciliul solicitantul l adeverință privind crearea unui cont bancar (pentru decontare), emisă de o bancă comercială, în original l un plic pe care vor fi menționate numele și adresa completă a solicitantului, titlul programului și sesiune de depunere. 
Analiza dosarului poate dura câteva luni de zile, după care veți fi invitați să semnați contractul de finanțare nerambursabilă cu Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5984 secunde