Ministerul Tineretului a retras avizul de funcționare al taberei "Perla - Pescăruș" din Costinești

527
Căsuțele "Perla - Pescăruș" din Costi-nești, unde la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc un incident dramatic - un profesor a ajuns în stare gravă la spital, după ce a căzut dintr-un pat supraetajat, în timpul somnului - nu mai pot găzdui copii în regim de tabără.
Potrivit reprezentanților Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), firma SC Zelal Import - Export SRL din Costinești primise certificat de avizare doar pentru căsuțele "Perla", nu și pentru cele care poartă denumirea "Pescăruș". În momentul în care grupul de 45 de elevi și însoțitorii lor din Motru, județul Gorj, printre care se afla și Constantin Palu, de 31 ani, victima incidentului nefericit, a ajuns pe litoral, a fost cazat în căsuțele neavizate. "Administratorul firmei a procedat incorect, nu a respectat dispozițiile ministerului, a mințit și i-a cazat pe turiști în căsuțele neavizate. În consecință, Ministerul Tineretului a retras certificatul de avizare și pentru căsuțele «Perla». Firma de la Costinești nu mai poate primi copii în regim de tabără", ne-a declarat Codruța Marinescu, din cadrul Departamentului de Comunicare a MTS.
De altfel, căsuțele "Pescăruș" nu fuseseră autorizate tocmai pentru că nu respectau normele minime de cazare: camerele nu erau prevăzute cu toalete proprii, iar turiștii erau nevoiți să folosească o toaletă comună. Încăperile nu erau prevăzute cu câte două paturi, ci cu cinci sau șase. Explicația oferită de administratorul firmei autorităților a fost că nu mai ear spațiu în căsuțele "Perla" când au sosit turiștii din Gorj, motiv pentru care a schimbat locațiile pentru care plătiseră.
Cât privește grupul de 45 de turiști sosit din Motru, reprezentantul MTS ne-a spus că s-a întors deja în localitatea de domiciliu. "Sejurul lor era pe terminate când a avut loc incidentul. Dat fiind că nu mai există aviz din partea ministerului, nu vor mai fi trimise alte grupe de copii la firma respectivă", a adăugat Codruța Marinescu.
De asemenea, dr. Adrian Pavlov, director coordonator al Direcției Sanitare de Control Constanța, ne-a spus că firma din Costinești a fost sancționată cu 4.000 de lei, pentru că a cazat elevii într-un spațiu neautorizat sanitar. Societatea a fost amendată și cu 100.000 de lei de către inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Constanța pentru că lipseau barele de protecție de la paturi, ce a făcut posibilă accidentarea profesorului.
În altă ordine de idei, profesorul Constantin Palu, diagnosticat cu traumatism cerebral, este internat în continuare în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța. El a fost supus mai multor intervenții chirurgicale, dar starea lui este critică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 01 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6882 secunde