Ministrul Muncii confirmă că plata contribuțiilor de către angajați ar putea duce la scăderea salariilor nete

212
Ministrul Muncii confirmă că plata contribuțiilor de către angajați ar putea duce la scăderea salariilor nete - olguta-1504250479.jpg

Articole recomandate

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat joi că salariile în Educație vor crește cu 25% de la 1 ianuarie 2018, însă această creștere va fi doar a salariului brut. Astfel, angajații din educație vor lua în mână doar cu 4% mai mult, cât va fi de fapt creșterea salariului net, scrie Ziare.com.


Olguța Vasilescu a precizat că sindicatele și-au dat acordul pentru trecerea contribuțiilor pentru CAS și CASS de la angajator la angajat.

"În ceea ce privește această salarizare, de la 1 ianuarie vor crește toate salariile pe brut cu 25%. În ceea ce privește educația și sănătatea, din martie vor mai avea creșteri, la educație încă 20%, iar sănătatea urcă direct în grilă până în 2022. Ei vor avea salariile din start foarte mari, la care ceilalți bugetari se vor opri în 2022", a declarat ministrul Muncii, citat de Antena3.

Întrebată care va fi creșterea salariului net, Olguța Vasilescu a afirmat că este vorba despre o creștere cu doar 4%: "Vorbim despre brut. Pe net, vor avea o creștere de 4% de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie vor avea o creștere, cumulată cu prima, de la 1 ianuarie, de aproximativ 30% pe net".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1015 secunde