Ministrul Sănătăţii: 80% din managementul spitalelor nu corespund

155
Ministrul Sănătăţii: 80% din managementul spitalelor nu corespund - 1-1599584830.jpg
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că 80% din managementul spitalelor, inclusiv ale celor din Bucureşti, nu corespunde, potrivit Agerpres.


"Repetam de multe ori în primele luni de pandemie că 80% din managementele spitalelor nu corespund, menţin aceeaşi opinie şi o adaptez şi Bucureştiului. Cred că o patologie, o pandemie, un moment destul de greu, medical vorbind, dar trebuie să ne schimbe şi o optică. (...) Speranţa este ca în opt-zece luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate. Aţi putut vedea că orice lege am încercat să o trimitem în Parlament a ieşit pe cealaltă parte complet modificată şi contestată tot de cei care au modificat-o", a spus Tătaru, la o dezbatere pe teme din domeniul sănătăţii organizată de PNL Bucureşti.


El a spus că ar trebui să crească atenţia asupra medicinei de familie. "Trebuie să reaşezăm acea colaborare, să nu spunem prietenie, a pacientului cu medicul de familie", a spus Tătaru.


Nelu Tătaru a afirmat că a observat o "demotivare" a Direcţiilor de sănătate publică.


"Trecând de la spitale, am putem vedea şi DSP-uri care ţin de Ministerul Sănătăţii, o demotivare şi o scădere a atribuţiilor, ajungând ca un DSP să fie cel care dă un aviz sau face un control tematic. (...) Păstrarea unei coordonări la nivelul MS asupra unităţilor medicale rămâne esenţial", a mai spus ministrul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7 secunde