Ministrul Sănătăţii explică de ce nu pot fi vaccinați unii angajați esențiali din domeniul privat

366
Ministrul Sănătăţii explică de ce nu pot fi vaccinați unii angajați esențiali din domeniul privat - 1-1610730854.jpg
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, că în etapa a II-a de vaccinare anti-Covid nu au fost incluse categorii de angajați din domeniul privat precum personalul navigant, bancherii și personalul de la supermarketuri, deoarece trebuie să existe “o limitare”.


Întrebat dacă în etapa a II-a de vaccinare vor fi incluse și categorii precum personalul navigant, cei care lucrează în supermarketuri și bănci, Vlad Voiculescu a afirmat, după ședința de Guvern de vineri: „Vorbim în etapa a II-a de trei categorii: persoane vârstnice, persoane cu comorbidități, boli cornice și personalul esențial. Este o discuție. Am primit multe scrisori în aceste zile. Foarte multe categorii profesionale argumentează că munca lor este esențială. Este, în multe feluri. Dar trebuie să existe o limitare, pentru că avem nevoie să ne vaccinăm bunicii, pe cei cu boli cronice. Trebuie să-i vaccinăm în primul rând pe cei mai vulnerabili dintre noi.


Dacă vom vaccina bancherii, vom vaccina în același timp pe cei care vând în piețe, frizerii, pentru că, din punctul nostru de vedere, cel puțin medical, intră în aceeași categorie. Dacă vom vaccina militarii care pleacă peste graniță, da, vom avea în vedere și alte categorii care pleacă peste graniță și care sunt supuși riscului. Trebuie să limităm accesul la vaccinare al persoanelor care lucrează în structuri esențiale fără de care statul nu poate funcționa. Asta este filosofia din etapa a II-a și vom încerca să ne ținem de ea”.


Persoanele incluse în a doua etapă de vaccinare anti-Covid - cele de peste 65 de ani, cele aflate în evidență cu boli cronice și angajații din domenii esențiale - se pot programa în a doua etapă de vaccinare începând de vineri, 15 ianuarie, de la ora 15.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9534 secunde