Ministrul Turismului, la Constanța: "Eu spun că litoralul este pregătit"

275
Ministrul Turismului, la Constanța:

Articole recomandate

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat joi, la Constanța, cu ocazia deschiderii Târgului de turism Vacanța, că în opinia sa hotelierii vor finaliza la timp pregătirile pentru deschiderea noului sezon estival.

"Eu spun că litoralul este pregătit. Sunt lucruri bune. Mai sunt lucruri care mai trebuie puse la punct, dar, cu siguranță, hotelierii or să fie pregătiți la începerea sezonului estival. Eu am să vin înainte de începerea sezonului ... dar trebuie să știți că industria de la malul Mării Negre este 95% privată. Deci toate aceste inconveniente de multe ori le reglează piața. Ai un hotel la standarde, lumea o să vină. Dacă nu ții ritmul, cu siguranță regulile pieței or să te ducă spre alte situații mai neplăcute", a afirmat Trif.

Întrebat cum apreciază nivelul tarifelor pentru serviciile turistice de pe litoral pentru vacanța de 1 Mai, ministrul a replicat că turismul de pe litoralul românesc evoluează pe o piață liberă reglementată de principiul cererii și ofertei.

"Este o piață liberă și privată. Nu poate să intervină statul să reglementeze prețul pieței căci ar fi nesănătos. Ne-am întoarce probabil la vremurile de dinainte de Revoluție și cred că nimeni nu și-ar dori lucru acesta. Ei își adaptează prețurile în funcție de cerere și ofertă. (...) Sunt lucruri extrem de reușite, avem resorturi foarte bune, care rivalizează cu toate celelalte din zona noastră, dar avem lucruri mai puțin plăcute. Noi am creat toate posibilitățile, astfel că la ora actuală gradul de fiscalitate cred că este cel mai redus la nivelul UE. Acum ține și de mediul privat să se adapteze", a spus ministrul Turismului, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.313 secunde