Mobilitatea urbană din municipiul Constanța va fi actualizată

245
Mobilitatea urbană din municipiul Constanța va fi actualizată - mobilitateaurbanasursaprimaria-1583930153.jpg

Articole de la același autor

Noi soluții de îmbunătățire a mobilității urbane din municipiul Constanța au fost prezentate în cadrul unei ședințe a Forumului de Mobilitate Urbană Durabilă organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Zona Metropolitană Constanța", în colaborare cu Primăria Constanța, Universitatea Ovidius, Portul Constanța, Centrul European pentru Dezvoltare, Asociația Medgreen și CT BUS.

Reprezentanții Universității Ovidius, partener în cadrul proiectului PORTIS derulat la nivelul orașului nostru lucrează la dezvoltarea unei aplicații care adună date ce au legătură cu mobilitatea urbană din municipiul Constanța (fluxuri de trafic, număr de mașini, poluare, evenimente, etc.). Pe scurt, aplicația urmărește realizarea unei hărți care cuprinde tot ce se întâmplă în oraș pentru ca la final să poată fi luate măsuri pentru fluidizarea traficului în funcție de zonă, de trafic și de problemele întâmpinate.

"Proiectul PORTIS are menirea fantastică, pe lângă aceea de consolidare a relațiilor dintre port și oraș, de a arăta că orașul nostru este deschis pentru inovare, cercetare, pentru a găsi soluții sustenabile. Mai întâi de toate însă trebuie să schimbăm mentalități și comportamente" a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu.

Pentru a monitoriza traficul în Constanța, SC Confort Urban SRL a implementat deja un sistem de numărare a autovehiculelor care intră și ies din oraș cu ajutorul unor senzori instalați în asfalt.

Seria măsurilor implementate la nivelul orașului pentru fluidizarea traficului a fost completată de către CT BUS prin înființarea, începând de luna trecută, a 3 linii de transport elevi care deservesc 10 unități de învățământ din Constanța. Această măsură se traduce în materie de mobilitate urbană prin eliminarea blocajelor din trafic formate în zona școlilor.

Coordonatorul local al proiectului PORTIS, director al Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene din cadrul Primăriei Constanța, Ani Merlă, a anunțat că în scurt timp va fi demarată licitația pentru execuția lucrărilor în cadrul proiectului ce va schimba radical transportul între Gara CFR și Stațiunea Mamaia. Un proiect similar se va derula pe tronsonul dintre Gara CFR și intrarea în oraș dinspre Cumpăna, dar și în zona centrală, fiind vizate strada Ștefan cel Mare, bulevardul Ferdinand și străzile adiacente.

"Vom lua toate măsurile care se impun pentru ca disconfortul să fie cât mai mic în perioada desfășurării lucrărilor", a declarat Ani Merlă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4816 secunde