Mobilizare globală de World Cancer Day. 45 de obiective importante din România, luminate în portocaliu. NU ȘI LA CONSTANȚA!

280
Mobilizare globală de World Cancer Day. 45 de obiective importante din România, luminate în portocaliu. NU ȘI LA CONSTANȚA! - faratitlu-1675502714.jpg

Articole de la același autor

World Cancer Day este o inițiativă a The Union for International Cancer Control (UICC) și mobilizează în fiecare an, pe 4 februarie, persoane fizice, instituții și organizații din întreaga lume. Una dintre modalitățile de a transmite publicului larg mesajul de conștientizare și de luptă împotriva cancerului este luminarea în portocaliu a obiectivelor simbol din orașele lumii.  

Pentru al treilea an consecutiv, Asociația Magic, partener al UICC (The Union for International Cancer Control – inițiatoarea World Cancer Day), pune și ea umărul la această mobilizare mondială, așezând astfel și România pe harta mobilizării globale de World Cancer Day.

Bunăoară, astă seară, sâmbătă 4 februarie 2023, grație multor instituții vor fi luminate în portocaliu, timp de trei ore (19-22), 45 de obiective importante din București și alte șapte orașe din țară.

București: Arcul de Triumf, Primăria Municipiului București, Teatrul Național I.L. Caragiale (TNB), Teatrul Odeon, Cercul Militar Naţional, CREART – Centrul de Creație, Artă si Tradiție al Municipiului București, Opera Națională București, Palatul Primăverii, Palatul Regal, Biblioteca Naţională a României, Camera de Comerț și Industrie a României, Cercul Militar Naţional, Academia de Studii Economice București (ASE), Muzeul Antipa, Turnul de Telecomunicații Speciale (STS), București Mall, Hotel Sheraton, Hotel Novotel, Hotel Hilton (Centrul Vechi), Hotel Triumf, Hotel Marmorosch, Sky Tower, Podul Mihai Bravu, Sala Palatului, Palatul Victoria – Guvernul României

Brașov: Primăria Brașov, Literele de pe Tâmpa, Casa Sfatului – Muzeul Județean de Istorie Brașov

Cluj: Casa de Cultură a Studenților ”Lucian Blaga”,  Casino Centrul de Culturală Urbană, UBA

Sibiu: Podul Minciunilor, Primăria Sibiu

Suceava: Teatrul Mihai Vișniec, Spitalul Județean de Urgență “SF. Ioan cel Nou”, Cetatea de Scaun a Sucevei

Oradea: Palatul Episcopal, Primăria Oradea, Podul Centenarului

Iași: Primăria Iași

Craiova: Teatrul Național Marin Sorescu, Muzeul de Artă din Craiova

Târgu Neamț: Spitalul Orășenesc Târgu Neamț

Comuna Maglavit, Dolj: Statuia lui Petrache Lupu, Primăria Maglavit

Cancerul este a doua cauză majoră de deces din lume și cauza principală de deces în rândul copiilor și adolescenților.

10 milioane de oameni mor, anual, de cancer – mai mult decât de HIV/SIDA, malarie și tuberculoză, la un loc.

În întreaga lume, se înregistrează anual aproximativ 300.000 de cazuri noi în rândul copiilor cu vârsta între 0 şi 19 ani.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că până în 2035, numărul mondial de cazuri de cancer s-ar putea dubla și aproximativ 40% din populația globului se va confrunta cu această boală, la un moment dat în viață.

Prin prevenţie, detectarea cancerului în fază incipientă şi tratament, ar putea fi salvate în fiecare an 3,7 milioane de vieţi - adulți și copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2942 secunde