Mobilizare în Peninsulă. Peste 1.600 de locuitori şi agenţi economici cer modificarea regulamentului de acces

505
Mobilizare în Peninsulă. Peste 1.600 de locuitori şi agenţi economici cer modificarea regulamentului de acces - peninsula-1636709714.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii şi agenţii economici din Peninsulă nu renunţă la solicitările către administraţia locală de a amâna aplicarea noului Regulament de acces al autovehiculelor în zonă şi de a-l modifica.

Aceştia s-au mobilizat şi, în doar câteva zile, au reuşit să strângă peste 1.600 de semnături propuneri, pe care le-au trimis către Primăria Constanţa, primarul Vergil Chiţac, dar şi către reprezentanţii partidelor politice în Consiliul Local.


„Toate acestea ar trebui să fie un argument puternic că trebuie iniţiată consultarea publică, trebuie reanalizat regulamentul şi, alături de modificări, să existe şi soluţii la problemele mai largi pe care le creează orice pietonalizare. Așteptăm reacțiile aleșilor locali”, a transmis Simona Nicolae, organizatorul Grupului de Iniţiativă Civică Peninsula.

Oamenii solicită autorităţilor o cercetare în teren a atitudinii locuitorilor şi operatorilor economici din zona peninsulară, pentru a armoniza dorinţa autorităţilor locale cu situaţia reală şi pentru a identifica eventuale probleme. Aceştia propun realizarea unui studiu de impact care să facă o analită corectă şi relevantă a situaţiei din zona peninsulară pentru a înţelege unde pot apărea probleme, unde este necesar să se intervină cu soluţii, ce măsuri se pot lua pentru a nu izola peninsula, ci de a-i creşte popularitatea. „Susţinem că doar restricţiile nu produc acest lucru de la sine. Şi dorim o comunicare transparentă şi susţinută pe subiectul regulamentului, în care ar trebui cooptaţi şi experţi în mobilitate şi urbanism”, a precizat Simona Nicolae.



Luni, 15 noiembrie, se pronunţă instanţa

Regulamentul de acces auto în zona peninsulară ar urma să fie aplicat începând de luni, 15 noiembrie. Autorităţile locale au anunţat încă din luna octombrie că regulamentul va fi implementat oficial de la jumătatea lui noiembrie, tocmai pentru a permite constănţenilor să înţeleagă noile condiţii de acces pe străzile din centrul istoric.

Însă, tot luni, 15 noiembrie, instanţa se va pronunţa în procesul deschis de mai mulţi agenţi economici din Peninsulă, care cer anularea Hotărârii de Consiliu Local prin care a fost aprobat noul regulament. Acţiunea a fost depusă la Tribunalul Constanţa pe 26 octombrie, iar procesul s-a judecat vineri, 12 noiembrie. „Instanţa a rămas în pronunţare, aceasta urmând a fi anunţată luni, 15 noiembrie, la ora 14.00”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, avocatul Mirela Doicescu, reprezentantul operatorilor economici care au solicitat suspendarea Regulamentului de acces în Peninsulă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5797 secunde