Municipiile cer încă 2% din impozitul pe venit

132
Municipiile cer încă 2% din impozitul pe venit - ddd-1576840126.jpg

Articole recomandate

Asociația Municipiilor din România (AMR) cere Guvernului să aloce 65% din impozitul pe venit la bugetele municipiilor, orașelor și comunelor, în creștere cu două puncte procentuale față de cei 63% prevăzuți în proiectul de buget.

"Vă reamintim că angajamentul reprezentanților Guvernului la cele două întâlniri a fost în sensul consultării structurilor asociative, pe teme de interes pentru administrația locală, dar și în sensul unei proiecții bugetare pentru anul 2020, care să cuprindă o alocare directă din impozitul pe venit de 65% către municipii. În cadrul Adunării Generale a AMR, ați revenit și ați făcut referire la o alocare de 64% din impozitul pe venit. Constatăm cu surprindere că proiectul de buget pe anul 2020 prevede alocarea directă către municipii, orașe și comune a doar 63% din impozitul pe venit colectat la nivelul unei unități administrativ-teritoriale", se arată într-o scrisoare transmisă prim-ministrului Ludovic Orban.

Reprezentanții Comitetului director al AMR îi mulțumesc premierului pentru disponibilitatea arătată în dialogul cu Asociația Municipiilor din România, în cadrul întâlnirilor din 19 noiembrie și 9 decembrie, dar îi solicită să respecte alocarea de 65%.

"Ne exprimăm nemulțumirea față de nerespectarea angajamentelor asumate și vă solicităm alocarea inițială directă a unei cote de 65% la bugetele locale ale municipiilor, orașelor și comunelor pe al căror teritoriu își desfășoară activitatea plătitorii de impozit pe venit", se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 August 2019
Stire din Cultură-Educație : Bani mai puțini la Educație
Pagina a fost generata in 0.5921 secunde