Nelu Tătaru: Avem niște Direcții de sănătate publică care trebuie reevaluate

137
Nelu Tătaru: Avem niște Direcții de sănătate publică care trebuie reevaluate - 1-1599219598.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că trebuie "lucrat foarte mult" la realizarea unei legislații în domeniul medical și a spus că în perioada pandemiei a observat personal că managementul (n.r. - unor unități medicale) "lasă de dorit", iar Direcțiile de sănătate publică trebuie să fie "reevaluate, reașezate, redaptate" cerințelor din prezent, potrivit Agerpres.


"Ce știm acum? Că trebuie lucrat foarte mult la o legislație, avem o lege a reformei în sănătate care din 2006 are peste 1.500 de amendamente, încât nu îi mai recunoaștem forma inițială, avem un management care, evaluat practic la fața locului în toate aceste luni și personal de către mine, lasă de dorit, avem niște Direcții de sănătate publică care trebuie reevaluate, reașezate și readaptate cerințelor din ziua de astăzi. Avem niște sisteme de răspuns care, la fel, trebuie adaptate unei situații de criză. Țin să menționez în toată perioada colaborarea foarte bună cu Departamentul pentru Situații de Urgență", a spus ministrul, la "Black Sea and Balkans Security Forum".


Potrivit lui Tătaru, telemedicina nu mai trebuie lăsată deoparte.


"Ce am descoperit în această pandemie? Am redescoperit telemedicina și cred că această redescoperire nu mai trebuie lăsată undeva deoparte și trebuie adaptată cel puțin, dacă nu în totalitate, acelor zone din țară unde accesul este destul de greu", a mai arătat ministrul.


Tătaru a mulțumit corpului medical pentru că a răspuns "prompt solicitărilor" în contextul pandemiei cu noul coronavirus.


"Dacă stăm să evaluăm toate aceste creșteri (n.r. ale numărului de infectări), coroborate cu o perioadă de vid legislativ, considerăm că sistemul medical a răspuns prompt chiar și la această creștere și la această forțare, să spunem, chiar dacă personalul medical ajunsese la o cumpănă, la o oboseală, să poată răspunde totuși într-o măsură fermă la mijloace de dezinformare, la anumiți influenceri sau anumite curente negaționiste într-o bagatelizare a primei părți a pandemiei. (...) Țin să mulțumesc și pe această cale corpului medical care a răspuns prompt acestor solicitări", a declarat Tătaru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7408 secunde