Niciun oraș din România nu are stație de epurare conformă cerințelor europene

273

Articole de la același autor

Comitetul de Bazin Dobrogea Litoral s-a reunit în cursul zilei de vineri, 19 martie, într-o ședință festivă prilejuită de Ziua Mondială a Apei. Pornind de la moto-ul ediției din acest an, "Apă curată pentru o lume sănătoasă", convorbirile au avut în vedere, în primul rând, calitatea apelor din zonă.
Reprezentanții Comitetului de Bazin au adus în discuție riscul de inundații din ultima perioadă pe malul Dunării, reiterând ideea de a realiza urgent proiecte pentru înlăturarea pericolelor de acest gen. De asemenea, s-a menționat și fenomenul de descreștere a umidității solului, observându-se un trend în scădere al precipitațiilor în zona Deltei Dunării, dar în ușoară creștere în Hârșova, Medgidia, Adamclisi, Cernavodă, Constanța.
Potrivit datelor statistice ale Administrației Naționale "Apele Române", în țara noastră, gradul de racordare la rețelele de cana-lizare a crescut până la sfârșitul anului 2009, ajungând la aproximativ 52%, iar gradul de racordare la stațiile de epurare a ajuns la aproape 42,78%. Cu toate acestea, până în prezent, niciunul dintre marile orașe ale României nu are stații de epurare conforme cerințelor europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 19 Martie 2010
Stire din Social : Și noi putem face sport!
Pagina a fost generata in 3.6021 secunde