Ninsori abundente și în zilele următoare, la Constanța

520
Ninsori abundente și în zilele  următoare, la Constanța - fotofondiarna7-1519665642.jpg

Articole de la același autor

Codul portocaliu de intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută este în vigoare astăzi, până la ora 14. După această oră, se așteaptă ca fenomenele să mai scadă în intensitate, așa că vom avea doar cod galben, până în jurul orei 20.

"Este important de știut că, pe perioada codului portocaliu, se vor aduna cantități de zăpadă de 35 - 40 de cm pe metru pătrat și, cel mai important, vântul suflă cu putere, la rafală, de 55 - 60 de km pe oră și, în zona costieră, chiar între 75 și 90 de km pe oră. Din această cauză, zăpada este viscolită și se formează troieni, pe alocuri chiar și de peste un metru înălțime. Toată această vreme rea va ține până undeva spre ora 14. După aceasta, vântul va mai bate, dar ninsorile vor scădea în cantitate și intensitate. În acest interval, le recomandăm oamenilor să evite deplasările", precizează Marius Coțofan, directorul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea.

Simultan, avem și cod portocaliu de ger, valabil până joi, la ora 10. În următoarele ore, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Astăzi, la Constanța, cerul este înnorat și vântul suflă cu putere, dinspre nord. Maxima termică va atinge -3 grade Celsius. Va mai ninge pe timpul zilei, dar spre seară aversele se opresc. Termometrele vor indica minimum -9 grade.

Mâine, va fi și mai ger, dar revin și ninsorile abundente. Valorile termice se vor încadra între -11 și -6 grade. Joi, nu mai ninge, va apărea chiar și soarele, dar vom avea între -11 și -7 grade.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Februarie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.3672 secunde