Noi facilități de studiu pentru elevii Colegiului "Constantin Brătescu"

289
Noi facilități de studiu pentru elevii Colegiului

Articole de la același autor

Începând din toamnă, timp de patru ani, elevii Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu" vor avea șansa de a studia limba spaniolă cu un profesor chiar din această țară. De programul de predare a limbii spaniole în regim bilingv vor beneficia elevii din clasa a IX-a.


Acest lucru este posibil după ce instituția de învățământ a primit vizita lui Pablo Diez Astruga, atașat pentru învățământ și cultură al Ambasadei Spaniei la București. 
În prezența reprezentanților Ministerului Educației și cei ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, el a expus conducerii colegiului și profesorilor de la departamentul de limbi romanice din cadrul instituției, modalitatea prin care Ambasada Spaniei în România va implementa acest program de învățare al limbii spaniole la Constanța.


Potrivit directorului instituției de învățământ, Anamaria Ciobotaru, parcurgerea programului bilingv va avea ca finalitate susținerea de către elevi a bacalaureatului specific, conform acordului dintre Ministerul Educației din România și Ministerul Educației și Științei din Regatul Spaniei, cu privire la înființarea și funcționarea secțiilor bilingve româno-spaniole în liceele din România și la organizarea examenului de bacalaureat la aceste licee. 


"Propunerea Ministerului Educației de a implementa programul bilingv de predare al limbii spaniole în colegiul nostru este binevenită, în contextul în care elevii beneficiază de un program de predare a limbii engleze în regim intensiv, la ciclul gimnazial și bilingv și la ciclul liceal, de peste 15 ani, având, la alegere, a doua limbă de studiu - franceza, germana sau spaniola. De asemenea, instituția noastră a derulat patru proiecte foarte importante cu instituții de învățământ din Spania, existând, în acest context, oportunitatea reală de noi parteneriate cu instituții similare din Spania", a precizat directorul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4063 secunde