Noi hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru cei care intră în ţară

415
Noi hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru cei care intră în ţară - 1-1608219598.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi,  Hotărârea numărul 60, prin care este reglementată, printre altele, organizarea ceremoniilor de comemorare a evenimentelor din decembrie 1989, organizarea evenimentelor oficiale precum sesiuni parlamentare, ședințe, reuniuni de lucru pregătitoare etc. De asemenea, a fost actualizată lista statelor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat.


Astfel, ceremoniile oficiale pentru comemorarea Revoluţiei din Decembrie 1989 vor putea fi organizate doar cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie sanitară, cu păstrarea distanţei sociale şi purtarea măştii de protecţie. Activităţile organizate în spaţii deschise sunt permise cu participarea a cel mult 100 de persoane şi păstrarea distanţei fizice de minimum un metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum patru metri pătraţi de persoană.


De asemenea, hotărârea reglementează funcţionarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip Loto, pariuri şi lozuri, care este permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.


În ce priveşte lista ţărilor, zonelor şi teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, pe ea se regăsesc 37 de zone vizate. A fost adăugată Olanda, după ce, timp de două săptămâni fusese scoasă, dar şi Suedia, Elveţia, Turcia, Slovacia şi Danemarca.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4209 secunde