Noi reguli pentru carantină, la intrarea în ţară

227
Noi reguli pentru carantină, la intrarea în ţară - noiregulicarantina-1602009555.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, este reintrodusă carantina de 14 zile pentru persoanele care intră în ţara noastră din numeroase state din Europa, dar şi de pe alte continente. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a extins din nou lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Restricţiile intră în vigoare de miercuri, 7 octombrie.

Totuşi, se exceptează de la carantină persoanele care sosesc în România din ţările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de trei zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

De asemenea, persoanele care intră în carantină timp de 14 zile pot ieşi după a zecea zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a opta zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică.

Pe lista galbenă se află ţări precum Spania, Cehia, Israel, Republica Moldova, Franţa, Olanda, Statele Unite ale Americii, Maldive, Luxemburg, Ungaria, Danemarca, Slovacia, Chile, Austria şi multe altele. Toate aceste state au o rată de incidenţă cumulată de infectare cu noul coronavirus mai mare decât a ţării noastre.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0289 secunde