Noile tehnologii care vor cuceri lumea în 2022

114
Noile tehnologii care vor cuceri lumea în 2022 - untitled-1643886109.jpg

Articole recomandate

Trăim în secolul vitezei și al tehnologiei. În fiecare an, noi tehnologii sunt pregătite să cucerească lumea. Unele dintre acestea vor ajunge indispensabile, altele vor fi doar un moft.


Unele tendințe în tehnologie pentru 2022, pe care companiile le promovează intens, nu sunt noi și cu siguranță ați mai auzit de ele și în anii trecuți. Un exemplu principal este realitatea virtuală, tehnologia care implică purtarea unui accesoriu pe cap cu aspect ciudat și balansarea controlerelor pentru a practica jocuri 3D.


Ne așteptăm ca în 2022 să citim mai multe despre tehnologia metavers pe care a anunțat-o Mark Zuckerberg. Ne așteptăm ca în 2022 să citim și să vedem spre comercializare mai multe gadgeturi și tehnologii pentru casa inteligentă. Dar hai să vedem care sunt cele mai importante tehnologii care vor cuceri lumea în 2022.


Bun venit în metavers


De mai bine de un deceniu, companiile au visat la o perioadă în care virtualul va juca un rol esențial în realitatea fizică a noastră. Imaginați-vă o lume digitală virtuală în care poți interacționa cu prietenii și colegii, dar și în care poți să cheltui bani pe tot felul de obiecte vestimentare și accesorii neccesare avătarului digital.


Sunp parcă rupt dintr-un film SF, dar deja omenirea face pași serioși spre aceastsă lume virtuală. Tehnologia a devenit mai bună, a evoluat, iar gadgeturile necesare au ajuns să fie mai accesibile și mai bune. Avem și criptomonedele care vor juca un rol important în metavers.
 

Pentru 2022, metaversul s-ar putea dovedi totuși a fi un moft, în funcție de ce produse apar și cine le cumpără. Carolina Milanesi, analist de tehnologie de consum pentru firma de consultanță Creative Strategies, a spus că este îngrijorată că ar putea deveni o reflectare a puținilor privilegiați care își pot permite să-si dezvolte avătarul în digital.


Nu este exclus să vedem noi cazinouri virtuale cu tehnologii metavers în care veți putea juca sloturi gratis 2022.. Tendința la nivel global este de a digitaliza și de a muta în era digitală și virtuală cam tot ce ține de realitatea noastră fizică.


Casa inteligentă


În ultimii ani, cu siguranță ați auzit de smart home / casa inteligentă. Însă tehnologia evoluează și se perfecționează, iar în 2022 vom vedea noi tehnologi și gadgeturi pe care le vom putea integra în casa noastră. Aspiratoarele robotizate, termostatele conectate la internet sau încuietorile digitale ale ușilor au primit upgrade-uri importante și au ajuns să fie accesibile tuturor celor ce-și doresc o casă inteligentă.
 

Până acum, principala problemă a gadgeturilor dedicate pentru smart home a fost incompatibilitatea între acestea. Anul acesta, cei mai mari rivali ai industriei tehnologice — Apple, Samsung, Google și Amazon — doresc să colaboreze pentru a face casa inteligentă mai practică. Ei intenționează să lanseze și să actualizeze tehnologia de acasă pentru a funcționa cu Matter, un nou standard care permite dispozitivelor inteligente de acasă să comunice între ele, indiferent de asistentul virtual sau marca de telefon.


Mașinile electrice


Mașinile electrice au început să cucerească tot mai multă cotă de piață din industria auto. Tot mai multe țări și-au setat obiective prin care vor să ca mașinile electrice să ajungă cotă dominantă, sub pretextul protejării mediului.

Marii producători de mașini au lansat la CES 2022 noi modele electrice. Promit autonomie mai bună, fiabilitate ridicată, confort sporit și digitalizare completă. Deocamdată Tesla rămâne prima opțiune pentru viitorul cumpărător de mașină electrică, dar mulți alți mari producători de autovehicule promit să țină pasul cu noile tehnologii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6449 secunde