Norul de praf saharian a ajuns în România

Sâmbătă, 01 Mai 2021, 13:41
213
Norul de praf saharian a ajuns în România, iar primele zone afectate vor fi cele din sud-vestul țării, potrivit meteorologilor, care spun că ploile vor favoriza depunerile de praf.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, până în 3 mai circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, în special către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. Concentraţiile particulelor de praf care ajung deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparaţie cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice, afirmă meteorologii.

În România depunerile de praf vor putea fi observate sâmbătă și duminică, în zonele şi în intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi şi în restul ţării.

Meteorologul Mihai Huștiu a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că norul de praf saharian a ajuns în România, iar depunerile de praf vor fi favorizate de ploi. El a spus că masa de aer tropical va începe să se retragă de duminică seară.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2223 secunde