Nouă taxă pe nunți și botezuri. "Fiecare meniu să fie impozitat"

728
Nouă taxă pe nunți și botezuri.

Articole recomandate

Noi biruri pentru patronii de localuri! Un senator vrea ca fiecare meniu pus la masă, la nunți, botezuri sau alte momente festive să fie impozitat cu cincizeci de bani sau un leu. Banii ar urma să ajungă la Ministerul Culturii, pentru reabilitarea monumentelor istorice.


Fiecare meniu servit la masă, la petreceri, i-ar putea costa pe patroni o taxa în plus, 50 de bani, până la un leu. Asta este ideea unui senator PNL, care vrea să aducă bani pentru monumentele istorice.

În România sunt peste douăzeci de mii de monumente istorice și prea putin bani pentru reabilitarea lor.

Parlamentarii din comisia UNESCO vor să găseasca surse suplimentare de finanțare.

Dorin Dobra, senator PNL: "Nu instituim o taxă participanților la nunți, ci o taxă de solidaritate pe care trebuie să o plătească proprietarii localurilor. O taxă minimală, 50 de bani, un leu maxim pentru fiecare meniu.

La o taxă de 50 de bani pe meniu, la o nuntă de 500 de oameni, povara ar fi de 250 de lei, în fondul patromoniul national.

Proprietarii de restaurante spun că suprataxarea nu este o soluție, decât dacă oferă și garanția că banii ajung la destinație, adică la Ministerul Culturii.

Proprietarul unui local a explicat, pentru Realitatea TV, ce înseamnă această taxă pentru ei: "Evident că această taxă de 50 de bani sau oricât ar fi ea, se va reflecta în prețul final al meniului, vorbim de o suprataxare, de o implicare din punct de vedere fiscal, de proceduri, consideram ca este un lucru destul de greoi. Valoarea, la un meniu de nuntă, nu va conta foarte mult, dar suma trebuie să fie absolut direcționată către aceste scop".

Taxa pe meniul de petrecere este deocamdată la stadiul de idee. După dezbateri, dacă va fi bine primită, se va transforma într-o inițiativă legislativă.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3992 secunde