Noua variantă COVID, Kraken, se răspândeşte mai rapid decât tulpinile Omicron

516
Noua variantă COVID, Kraken, se răspândeşte mai rapid decât tulpinile Omicron - covid-1673185161.jpg

Articole de la același autor

Epidemiologii din întreaga lume sunt în alertă după ce a fost descoperită o nouă formă de Coronavirus. Varianta botezată Kraken, care domină deja în SUA, este cea mai contagioasă de până acum, potrivit RomâniaTv


Alertă la nivel global! Agenția UE de control al bolilor anunță că subvarianta XBB.1.5 de coronavirus, numită şi Kraken, se răspândeşte mai rapid faţă de tulpinile Omicron.


În Europa, noua variantă a coronavirusului este în prezent, la niveluri foarte scăzute, însă se așteaptă ca în perioada următoare aceasta să se răspândească destul de mult.


„Există posibilitatea ca această variantă să aibă un efect din ce în ce mai mare asupra numărului de cazuri de COVID-19 în UE, dar nu în luna următoare, deoarece varianta este prezentă în UE la niveluri foarte scăzute”, scrie Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) în evaluarea recentă a XBB.1.5.

Maria Van Kerkhove, responsabilul OMS, a declarat miercuri că Agenţia de sănătate a UE este preocupată de cât de repede înlocuieşte subvarianta Kraken alte variante aflate în circulaţie.

Potrivit coordonatorului pentru COVID-19 al Casei Albe, în SUA a trecut de la 4% din cazurile secvenţiate la 40%, în câteva săptămâni. Însă, nu se ştie dacă noua subvariantă provoacă o infecţie mai severă, față de cele anterioare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4558 secunde