Concurs Noul contract cadru din Sănătate aduce bani mai mulți medicilor de familie

328

Articole de la același autor

Din această lună, medicii de familie primesc bani mai mulți de la fondul de asigurări sociale de sănătate atât în contul pacienților pe care îi au pe înscriși pe listele lor, cât și pentru serviciile medicale oferite. Prevederile apar în normele de aplicare a noului contract cadru din Sănătate.
Valoarea punctului pentru fiecare pacient tratat a crescut de la 2,38 la 4,61 lei. Valoarea punctului pentru serviciul medical a crescut de la 0,41 la 1,90 lei. Au crescut tarifele și în medicina dentară, dar și pentru ambulanță.
Noul contract cadru prevede și măsuri de atragere a furnizorilor de servicii medicale în mediul rural, după cum a declarat dr. Liviu Mocanu, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța (CJAS). Astfel, farmaciile de la țară vor primi un punctaj mai mare și, implicit bani mai mulți, în funcție de numărul de locuitori, de distanța față de un alt punct farmaceutic. De asemenea, medicii dentiști care profesează în mediul rural vor primi plafoane cu 15% mai mari.
Doi medici de familie din Constanța și-au exprimat dorința de a intra în relație contractuală cu CJAS. De asemenea, nouă far-macii din Năvodari, Oltina, Mangalia, Aliman, Valu lui Traian, Fântânele, Eforie Sud și Medgidia au depus cereri pentru a încheia contracte cu CJAS. Instituția a înregistrat cereri noi și din partea a zece medici dentiști, patru unități de investigații paraclinice și zece furnizori de dispozitive medicale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8853 secunde