Nu dispar polițele RCA pe o lună!

368
Nu dispar polițele RCA pe o lună! - nudisparpolitele-1554137183.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară au anunțat că polițele RCA pe o lună de zile nu vor dispărea. Vestea fusese lansată de președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, dar este infirmată de cei de la Supravegherea Financiară.

"Piața RCA este o piață în consolidare, care necesită unele ajustări, dar nu de sistem. Nu se are în vedere trecerea asigurării pe persoană, ci va rămâne pe mașină. Nu se are în vedere nici zonarea teritoriului după riscuri, deoarece mașinile circulă prin toate zonele de risc. Nu se preconizează eliminarea polițelor pe o lună", explică Cristian Roșu, președintele ASF.

Potrivit acestuia, instituția pe care o reprezintă nu este concentrată doar pe analiza tarifelor de referință, ci pe toată problematica pieței asigurărilor, pornind de la stabilitatea pieței (indicatorii de solvabilitate SCR și lichiditate MCR) și continuând cu conduita asigurătorilor și a intermediarilor în asigurări.

Referitor la gradul de cuprindere în RCA, Cristian Roșu susține că este de peste 90% pentru vehiculele care circulă în mod constant pe drumurile publice. "Evident că toate propunerile de modificare legislativă pe care le vom iniția vor fi supuse unei analize si consultări publice. Așteptăm atunci opiniile argumentate ale tuturor celor interesați, inclusiv de la Consiliul Concurenței. Este necesar a fi semnalat că, în acest moment, nu lucrăm împreună la nicio propunere de modificare legislativă, iar în situația când anumite temeri și semnale există ar trebui discutate cu specialiștii înainte de a le promova în spațiul public pentru a nu crea emoții acolo unde nu este cazul", a completat Cristian Roșu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8632 secunde