Protecția Consumatorilor recomandă

Concurs Nu ezitați să mirosiți și să pipăiți peștele înainte de a-l cumpăra

269

Articole de la același autor

Conform calendarului ortodox, mâine este Buna Vestire și este dezlegare la pește. Constănțenii care au postit până acum au voie să consume pește sau produse din pește. Cu siguranță piețele și magazinele cu astfel de produse vor fi ținta multor cumpărători.
Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Constanța ne atrag însă atenția să fim foarte precauți atunci când cumpărăm pește. Directorul CRPC, Mihai Petre, ne sfătuiește: "Cumpărați numai din locuri special amenajate, dotate și autorizate și evitați să cumpărați pește expus la vânzare în portbagajele mașinilor sau pe marginea drumurilor de persoane neautorizate. Comercianții respectivi nu au posibilitatea să asigure condiții optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă pot elibera bon de casă prin care să justificați tranzacția comercială. Riscați astfel să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur, care poate să vă afecteze sănătatea".
De asemenea, este bine să verificăm starea ambalajelor în cazul produselor din pește și a peștelui preambalat. Nu trebuie să ezităm să verificăm, prin apreciere directă, proprietățile organoleptice ale produselor, adică să mirosim și să pipăim peștele înainte să îl plătim. Orice semn de aspect mâzguit, de prezență a muci-gaiurilor, de culoare ciudată, modificată, de aspect friabil ar trebui să ne tragă un semnal de alarmă. Să nu uităm nici de verificarea datei limită de consum declarată de producător și, foarte important este să solicităm și să păstrăm bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, dorim să reclamăm calitatea sau siguranța unui produs. "Acordați atenție deosebită prețului afișat, verificând concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonul de casă", ne-a mai recomandat Mihai Petre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6547 secunde