Nu mai distrugeți locurile de joacă și bunurile publice!

3815
Nu mai distrugeți locurile de joacă și bunurile publice! - locuri-de-joaca-1695117444.jpeg

Articole de la același autor

În municipiul Constanța, sunt persoane care încă mai distrug locurile de joacă și încalcă regulile de conviețuire socială în spațiul public. După ce se deschid noi locuri de joacă și se reamenajează cele existente, în câteva zile echipamentele sunt rupte sau murdărite.

Mizeria, de asemenea, e „la ea acasă”. Se aruncă ambalaje și coji de semințe pe jos, se consumă alcool sau se fumează și se aruncă resturile de țigară în alte locuri decât cele special amenajate, iar lista ar putea continua.

„Și nu este vorba despre materialele de proastă calitate ale echipamentelor sau de faptul că nu se curăță locurile de joacă, ci despre comportamentul neadecvat al unora dintre noi. Trist este că tot din buzunarul nostru, al constănțenilor, sunt suportate costurile de reparații sau de igienizare a acestora”, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

În acest context al comportamentului social, Direcția Generală Poliția Locală Constanța derulează o campanie de informare a cetățenilor cu privire la importanța normelor de conviețuire în societate și a dreptului de a păstra un mediu curat și sănătos pentru copiii noștri. Astfel, la începutul acestei săptămâni, constănțenii au fost informați în legătură cu obligațiile legale pe care le au cu privire la regulile de conviețuire și curățenie la locurile de joacă: să nu distrugă echipamentele, să nu murdărească mobilierul și dotările de agrement, să nu deseneze pe bunurile publice, să nu rupă/fure florile, să păstreze în bune condiții băncile, să nu consume alcool, să nu arunce hârtii, ambalaje, sticle sau alte obiecte, decât în cele special amenajate, să nu fumeze, să nu plimbe animalul de companie în interiorul locului de joacă și să strângă după acesta în proximitatea spațiului public, sau în orice loc.

„Vă rugăm și pe dumneavoastră să nu asistați impasibili la actele de vandalism sau alte fapte antisociale și să semnalați orice încălcare a legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de e-mail [email protected]”, transmite Direcția Generală Poliția Locală Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4332 secunde