Nu mai este pericol de avarii la rețeaua de alimentare cu apă în stațiunea Mamaia

267

Articole de la același autor

Cartierul Tomis Nord și stațiunea Mamaia sufereau, în ultima perioadă, din cauza numeroaselor avarii apărute la rețeaua de alimentare cu apă. Pentru a reduce disconfortul constănțenilor care locuiesc în zonele respective, conducerea SC RAJA SA a luat decizia de a efectua lucrări mai ample la conducte. Acestea s-au derulat zilele trecute, în regim de urgență și în prezent a fost eliminat riscul de avarii.

În perioada 19 iunie, ora 23,00 - 20 iunie, ora 13,00, a fost programată oprirea de apă ce a afectat abonații din cartierele Tomis Nord și Faleza Nord, stațiunea Mamaia, zonele Satul de Vacanță, Caraiman, Summerland, Mamaia Nord, Depozitul 10 și toată zona de la intrare în orașul Năvodari. Oprirea a survenit ca urmare a înlocuirii unui tronson din conducta magistrală de 800 mm, pe o lungime de aproximativ 55 mm, în zona hote-lului Oxford - bd-ul Aurel Vlaicu.

Lucrări în regim de urgență

"În ultima perioadă, în special în week-end, când consumul de apă creștea foarte mult și, implicit presiunea și debitul, în această zonă, din cauza vechimii tronsonului de peste 50 ani, apăreau foarte multe avarii. Pentru remedierea acestor situații, toți abonații deserviți rămâneau, de cele mai multe ori în week-end, fără apă potabilă chiar și pentru cinci - șase ore", a explicat purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA, Irina Oprea.

Tocmai pentru a preîntâmpina apariția altor avarii în plin sezon estival, s-a luat decizia înlocuirii acestui segment. Lucrarea a fost demarată încă din week-end (decopertarea conductei vechi, trasarea și pozarea segmentului nou și pregătirea pentru racorduri), iar în cursul nopții de miercuri, 19 iunie, au fost efectuate lucrările de racordare a noului tronson la sistemul de alimentare cu apă.

"Echipele de intervenție care au efectuat lucrarea au reușit să finalizeze racordarea joi, 20 iunie, în jurul orei 10,00, moment din care s-a și reluat pomparea pe noul segment. În jurul orei 11,30, abonații din zonă aveau deja apă la robinete", a mai adăugat Irina Oprea.

În cursul serii de ieri, lucrarea a fost finalizată integral, inclusiv partea de asfaltare a carosabilului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0388 secunde