Numărul cazurilor de coronavirus din China ar putea fi de patru ori mai mare decât o arată datele oficiale

196
Numărul cazurilor de coronavirus din China ar putea fi de patru ori mai mare decât o arată datele oficiale - 16d6c5a783c247beaaec164dbde30e3d-1587649319.jpg

Articole recomandate

Numărul cazurilor de coronavirus din China ar putea fi de patru ori mai mare decât o arată datele oficiale prezentate de Beijing în urmă cu două luni, conform unui studiu realizat de cercetătorii din Hong Kong, informează The Guardian. Astfel, peste 230.000 de chinezi s-ar fi infectat, în realitate, cu noul coronavirus, doar în primul val de îmbolnăviri cu Covid-19, deși autoritățile oficiale au raportat, pe 20 februarie, doar 55.000 de cazuri, informează digi24.ro.


În prezent, China raportează oficial 83.000 de cazuri de bolnavi de Covid-19. La nivel global, numărul celor infectați este de peste 2,5 milioane și peste 183.000 de decese provocate de noul coronavirus.


Conform studiului, publicat în revista medicală Lancet și realizat de cercetătorii școlii de sănătate publică din cadrul universității din Hong Kong, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în China ar putea fi, de fapt, mult mai mare decât o arată datele oficiale. Motivul îl reprezintă schimbarea definiției de caz pentru boala Covid-19.


Astfel, institutul național de sănătate publică din China a emis, între 15 ianuarie și 3 martie, șapte versiuni (actualizări) ale definiției de caz pentru această boală. Conform studiului realizat de cercetătorii din Hong Kong, aceste modificări au avut un "mare efect" în ceea ce privește raportarea precisă a numărului de îmbolnăviri.


Practic, unele infecții nu au fost raportate drept cazuri Covid-19 pentru că nu se încadrau în definiția de caz de la un moment dat.


Studiul cercetătorilor din Hong Kong a analizat doar datele furnizate până pe 20 februarie, din regiunea Wuhan, China, de către misiunea Organizației Mondiale a Sănătății.


"Dacă a cincea actualizare a definiției de caz ar fi fost aplicată și înainte, concomitent cu realizarea unui număr mare de testări, estimăm că până pe 20 februarie 2020, am fi avut 232.000 de cazuri confirmate în China, comparativ cu cifra oficială de 55,508", se arată în studiu.


Ulterior, îmbolnăvirile confirmate de Covid-19 au inclus și cazurile cu simptome ușoare și medii.


Raportările oficiale despre coronavirus din China sunt privite cu scepticsim, mai ales după ce bilanțul epidemiei a crescut brusc zilele trecute în această țară, când într-o singură zi s-au raportat peste 1.200 de decese.


De asemenea, încă din luna ianuarie a acestui an, cercetătorii din Hong Kong au acuzat guvernul chinez că ascunde numărul real de cazuri și decese provocate de noul coronavirus.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6468 secunde