În județul Constanța,

Numărul persoanelor care beneficiază de ajutor social s-a înjumătățit

304

Articole de la același autor

Numărul persoanelor care beneficiază de ajutor social s-a înjumătățit anul acesta. "Motivul este simplu: s-au modificat condițiile de acordare a sumelor. La multe persoane nu s-au mai putut aplica prevederile Legii 416/2001, privind venitul minim garantat. Principala cauză pentru care mulți nu s-au mai încadrat este evaluarea terenurilor", a declarat Daniela Elena Dragomir, directorul executiv al Direcției de Muncă Solidaritate Socială și Familie Constanța (DMSSF).
Pe parcursul acestui an, Direcția de Muncă și Protecție Socială Constanța a acordat 18 ajutoare de urgență unor familii din localitățile 23 August și Ion Corvin, afectate ca urmare a ploilor torențiale din vară.
Familiile din aceste două localități vor primi ajutoare și de Crăciun.
Ajutoarele vor fi diferențiate în funcție de necesitățile fiecărei familii. Săptămâna aceasta a apărut hotărârea de guvern în baza căreia să se facă plățile: "Probabil că plata se va face prin mandat poștal, ca și până acum. Suma este cuprinsă între 500 de lei și 2500 de lei", a declarat directorul. Peste 6.700 de persoane beneficiază de ajutor social din partea DMSSF.
Anul acesta au beneficiat de subvenție de la bugetul de stat trei organizații neguvernamentale cu filiale în județul Constanța. Directorul ne-a spus: "Nu am avut fundații sau organizații care să beneficieze de subvenții. Sunt trei filiale cu sediul central în București pe care le monitorizăm, însă tot Bucureștiul este cel care le centralizează".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.775 secunde