O femeie grav bolnavă a primit o valvă cardiacă nouă

123
O femeie grav bolnavă a primit o valvă cardiacă nouă - operatie-1549184084.jpg

Articole de la același autor

La Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timișoara a avut loc prima procedură de implantare a unei Valve Cardiace Aortice Percutan (TAVI), pe anul 2019, la o pacientă în vârstă de 65 de ani, diagnosticată cu multiple afecțiuni cardiace și de altă natură.

"Pacienta a fost diagnosticată cu stenoză valvulară aortică severă, dar și cu comorbidități asociate, diabet zaharat tip II cu obezitate, hipotiroidism, boala pulmonară cronică cu reducerea capacității funcționale la 70%. Intervenția fost efectuată cu succes de către aceeași echipă complexă de chirurgi cardiaci, medici anesteziști, cardiologi intervenționiști, echocardiografiști și personal medical special", a declarat presei, sâmbătă, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a IBCV Timișoara, prof. dr. Marian Gașpar.

Procedura a decurs bine, pacienta fiind extubată după câteva ore de la intervenție, iar sâmbătă a fost transferată pe secție.

"Pentru anul 2019 sperăm să primim mai multe fonduri, pe lista de așteptare fiind peste 15 pacienți investigați, cu stenoză aortică severă și risc chirurgical mare pentru operația pe cord deschis clasică. Dorim ca această alternativă terapeutică, mai ușoară, la cazurile dificile să fie susținută și suplimentată de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, prin președintele acesteia, prof. dr. Victor Dumitrașcu și de către conducerea IBCV Timișoara, manager, șef de lucrări dr. Constantin Luca", a detaliat prof. dr. Marian Gașpar, pentru Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.6237 secunde