O nouă avertizare meteo! Codul galben a intrat în vigoare cu două ore mai devreme. Ploi și vânt puternic, la Constanța

214
O nouă avertizare meteo! Codul galben a intrat în vigoare cu două ore mai devreme. Ploi și vânt puternic, la Constanța - vremeaceatafrig6-1492611835.jpg

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie a instituit codul galben de vreme rea, cu două ore mai devreme decât anunțase inițial. Potrivit specialiștilor, începând cu ora 16 și până mâine dimineață la ora 9, în zona de munte, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, Transilvaniei și a Maramureșului și în nordul Olteniei și al Dobrogei, vor fi precipitații abundente. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 30 de litri pe metru pătrat, iar, pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali, se vor cumula 50 – 60 de litri pe metru pătrat.

La munte, va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă, iar, local, în Moldova, Trabsilvania și, trecători în zona deluroasă de sud, precipitații vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 55 – 65 de km pe oră.

De asemenea, tot de la ora 16 și mână mâine dimineață, la ora 9, avem cod portocaliu de ninsori abundente, viscol în zona Carpaților Meridionali și Orientali; ploi importante cantitativ în zona joasă a județelor Buzău și Vrancea. Potrivit avertizării, în zona Carpaților Meridionali și Orientali, ninsorile vor fi abundente, se va depune strat consistent de zăpadă, vântul va avea intensificări cu rafale de 60 – 70 de km pe oră, iar, pe creste, peste 80 – 90 de km pe oră, viscolind puternic zăpada și reducând vizibilitatea. În zona joasă de relief a județelor Buzău și Vrancea, vor fi ploi importante cantitativ și se vor cumula peste 50 de litri pe metru pătrat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.981 secunde