O nouă organizație dedicată elevilor și studenților basarabeni se înființează la Constanța

433
O nouă organizație dedicată elevilor și studenților basarabeni se înființează la Constanța - basarabeniconstanta-1591279329.jpg

Articole recomandate

Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța și-a început oficial activitatea oferind în această perioadă suport elevilor și studenților basarabeni care doresc să-și continue studiile la Constanța. Organizația anunță că recrutarea noilor membri va avea loc odată cu începerea noului an universitar și îndeamnă toți doritorii de a face parte din echipă să se alăture.


Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța este o organizație ce are drept obiective strategice apărarea drepturilor și a intereselor tinerilor basarabeni din Constanța. Misiunea lor constă în dezvoltarea și promovarea intereselor elevilor și studenților basarabeni, cât și promovarea culturii Basarabiei în spațiul românesc, cu precădere în Constanța, dar și la nivel național.


"Ceea ce ne-a motivat să ne adunăm forțele împreună, a fost dorința imensă de a face ca vocea tinerilor să fie auzită și să se simtă cu adevărat reprezentați. Scopul principal al CTB Constanța pornește de la conceptul de solidaritate. Dorim să stimulăm participarea activă la actul educațional, social și cultural și totodată tindem să credem că vom fi susținuți în înfăptuirea ideilor noastre. 


Fiind de abia la inceput, e nevoie de aportul fiecăruia dintre noi pentru a crea o ambianță în care tinerii basarabeni din Constanța să se simtă ca acasă. Eu, împreună cu  tinerii din grupul de inițiativă suntem determinați și plini de energie pentru a munci cu scopul de a dezvolta tinerii în spiritul valorilor democratice dar și în același timp promovarea românismului în rândurile acestora", a declarat inițiatorul proiectului și studentul facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, Cataraga Vasile.


Elevii și studenții basarabeni se pot implica în organizarea evenimentelor educaționale, culturale și sociale dedicate tinerilor basarabeni din Constanța.


"CTB Constanța nu este doar o simplă organizație de basarabeni, este o echipă ce are același suflet, aceleași viziuni și dorința imensă de a fi auziți. Suntem o gașcă de tineri visători și energici, mereu de partea adevărului. Împreună vom ajuta cu drag bobocii, vom promova educația în rândul tinerilor și vom primi în această familie toți doritorii plini de energie și omenie", declară Aurica Versteac, studentă la Facultatea de Științe Economice în cadrul Universității "Ovidius" din Constanța.


"CTB Constanța este un suflu nou de energie și inspirație, care a apărut mai mult dintr-o necesitate. Suntem destul de mulți tineri basarabeni aici și era inevitabilă apariția unei structuri, cu adevărat, reprezentative. Pentru mine, cel mai frumos e faptul că toți am investit un mesaj personal în această organizație. Pe lângă aportul social și cultural pe care l-am putea releva, optez pentru crearea unui spațiu prietenos, în care să găsim mereu o mână de ajutor, un umăr de reazem și un zâmbet binevoitor. CTB Constanța este o expresie a dorului și solidarității noastre basarabene," a menționat Mariana Diaconescu, studentă a Faculății de Istorie și Științe Politice și a Faculății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța.  


Mai multe despre organizație puteți afla din filmulețul de pe pagina de Facebook a comunității, aici.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6956 secunde