O nouă provocare pentru Avram Iancu, înotătorul bibliotecar

3385
O nouă provocare pentru Avram Iancu, înotătorul bibliotecar - 110920170095resize-1682701021.jpg

Articole de la același autor

Înotătorul Avram Iancu este în fața unei noi provocări: va traversa înot Marea Galileii, pe o distanță de peste 20 de kilometri. Cel mai mare pericol ar putea fi vântul, spune înotătorul din Petroșani. Iancu este, însă, decis să ducă la bun sfârșit cursa care ar urma să dureze aproximativ 10 ore.


„Dincolo de efortul sportiv, mă copleşeşte încărcătura spirituală şi toată simbolistica locului. E locul unde doresc să-i mulţumesc lui Dumnezeu!”, a declarat Avram Iancu pentru Agerpres.


Ideea acestei curse înot i-a venit lui anul trecut, când a aflat că există posibilitatea ca această traversare să fie omologată oficial. Până acum doar 68 de persoane au reușit o asemenea performanță.


„Mi-a încolţit această idee de a înota în cel mai special loc de pe planetă, după părerea mea. Anul acesta, fiind sănătos, un dar de la Dumnezeu, voi încerca această performanţă sportivă, să traversez un lac extrem de capricios. În acelaşi timp voi încerca bucuria şi simbolistica acestui loc”, a mai spus Avram Iancu.


Marea Galileii este un lac de apă dulce situat în nord-estul Israelului, are o adâncime de 44 metri, o lungime de 21 km şi o suprafaţă de 168 km pătraţi. Traversarea ei pe lungime ar urma să dureze aproximativ 10 ore.


Cursa înot va avea loc într-una din zilele cuprinse în intervalul 30 aprilie - 4 mai, în funcţie de condiţiile meteo şi de disponibilitatea echipei de la Galilee Marathon Swimming Association (GMSA), organizaţie abilitată la nivel internaţional pentru validarea unei asemenea performanţe.


Bibliotecar de profesie, Avram Iancu are la activ mai multe performanţe la înotul în ape deschise. În august 2016, bărbatul a traversat înot Canalului Mânecii, iar în vara lui 2017 a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de 2.860 de kilometri. Anul trecut, în vară, înotătorul din Petroșani a devenit primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie. Tot anul trecut, Avram Iancu a obţinut titlul de „Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise - World Open Water Swimming Association (WOWSA), după ce în 2021 a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră mondială.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Percheziții pe strada Avram Iancu
Pagina a fost generata in 0.5687 secunde