O poveste de viață emoționantă. Din orfelinat, în slujba comunității

333
O poveste de viață emoționantă. Din orfelinat, în slujba comunității - opoveste-1578257119.jpg

Articole de la același autor

Tânărul Mihai Căldăraru, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului România, din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale (DGASPCR - AEDOPS) a primit, zilele trecute, diploma de recunoștință pentru activitatea filantropică desfășurată în mai multe orașe ale țării, printre care și Constanța. 


Diploma i-a fost înmânată lui Mihai Căldăraru de către IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. 
Povestea de viață a acestuia este extrem de impresionantă, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului. Astfel, la vârsta de numai trei luni, el a fost abandonat de părinți și a ajuns într-un orfelinat, unde a avut o viață foarte dificilă, fiind deseori supus unor rele tratamente, care i-au deteriorat permanent starea de sănătate. Cu toate acestea, tânărul a reușit, întotdeauna, să facă față provocărilor din viața sa și a mers mai departe. 


Așa se face că el a urmat cursurile unei Școli de Arte și Meserii, după care a urmat Școala Populară de Artă și un curs de inspector de resurse umane. Abia după ce a plecat din orfelinat, a înțeles "din interior" drama copiilor instituționalizați, așa că și-a dedicat viața ajutorării acestora. 


Tocmai de aceea, a decis să urmeze cursurile de Jurnalism ale Universității "Hyperion", după care a înființat două publicații și o asociație, cu ajutorul cărora a desfășurat o serie de proiecte dedicate,  printre care amintim tabere la mare și la munte pentru copii defavorizați, campaniile naționale "Sărăcia Distruge Omenia", "Rechizite pentru viitorul tău" etc. 
O parte dintre aceste proiecte au fost desfășurate și în parteneriat cu Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției Sociale, un ONG care l-a "adoptat" pe Mihai și l-a numit, în acest an, director general pentru România. Pentru toate acestea, Arhiepiscopia Tomisului și IPS Teodosie i-au oferit lui Mihai Căldăraru diploma de recunoaștere a activității filantropice, depuse în slujba aproapelui aflat la nevoie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5659 secunde