OPC: Pește cu termen de valabilitate prelungit artificial, vândut în magazine din Constanța

890
OPC: Pește cu termen de valabilitate prelungit artificial, vândut în magazine din Constanța - 20190420111131-1555747954.jpg

Articole recomandate

În urma unei acțiuni de control, declanșate de la Constanța, la un punct de lucru al unuia dintre cei mai mari retaileri de pește din România, au fost identificate o serie de nereguli.

Concret, acțiunile OPC au vizat traseul peștelui din import.

Mai exact, este vorba despre un punct de lucru din Prahova. Aici, peștele importat trecea prin diverse proceduri și ajungea in magazine , inclusiv din Constanța, având un termen de valabilitate mult mai mare decât cel real.

Practic, peștele proaspăt are termen de valabilitate câteva zile, însă după ce alimentul era supus unor procesări mai mult sau mai puțin sigure, acesta ajungea în magazine cu valabilitate extinsă.

"Acesta trece prin diverse procesări, care fac ca termenul stabilit de furnizorul european să nu mai poata fi acceptat!", explică reprezentanții OPC.

Condițiile de depozitare, procedurile periculoase, lipsa tratabilității produselor, toate acestea au condus la decizia de stopare a activității.

"Am dispus măsura opririi temporare a activității, până la remedierea deficiențelor. S-a dispus măsura retragerii întregii cantități de pește, măsura luată prin actele intocmite de colegii noștri din Prahova",  anunță reprezentanții OPC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.058 secunde