OPC. Sfaturi pentru consumatori la achiziționarea produselor alimentare perisabile

128
OPC. Sfaturi pentru consumatori la achiziționarea produselor alimentare perisabile - alimenteexpiratecontrolopcmamaia-1436437388.jpg

Articole de la același autor

În perioadele cu valori termice foarte ridicate, produsele alimentare perisabile devin extrem de periculoase pentru sănătatea sau chiar sănătatea consumatorilor.

Tocmai de aceea comisarii Protecției Consumatorilor ne dau câteva sfaturi, atunci când ne aprovizionăm cu mâncare. Astfel, este bine să verificați dacă este respectată temperatura de expunere la comercializare, temperatură menționată de producător pe eticheta de însoțire sau pe ambalaj. Verificați în mod direct caracteristicile organoleptice ale produselor alimentare achiziționate, respectiv miros, culoare, aspect, consistență. Refuzați să cumpărați produse alimentare care prezintă neconformități, cauzate de temperaturi ridicate, consistență moale la înghețată sau ciocolată, aspect mâzgâit, miros acru-înțepător, aspect spongios de început de deformare. Acordați o atenție deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului, acesta trebuie să fie întreg, fără deformări, fără bombări, să nu fie rupt, în aceste situații nu se asigură siguranța produsului oferit la comercializare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6694 secunde