Operatorii de plaje, scutiți cu 30 la sută de la plata contravalorii contractelor de închiriere

155
Operatorii de plaje, scutiți cu 30 la sută de la plata contravalorii contractelor de închiriere - 1-1592327205.jpg

Articole recomandate

Firmele din domeniul HORECA vor fi scutite de plata impozitului specific pentru o perioadă suplimentară de 90 de zile, a anunțat, marți, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.


Potrivit acestuia, Guvernul a adoptat marți o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru acordarea de noi facilități la plata unor impozite și taxe, respectiv prelungirea unora dintre acestea sau prorogarea unor termene pentru obligațiile de plată.


"Prin ordonanța de urgență inițiată de Ministerul Economiei, în domeniul HORECA au fost adoptate două reglementări importante, respectiv scutirea de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru o perioadă de 90 de zile care se adaugă la perioada anterioară, de 60 de zile, perioada stării de urgență, perioadă pentru care au fost scutiți de la plata impozitului specific. Mecanismul în baza căruia se va aplica această scutire este următorul: impozitul acesta este un impozit anual datorat de către operatorii economici din zona hoteluri, restaurante, cafenele și din cuantumul impozitului anual, calculat la 365 de zile, se scade perioada de 90 de zile pentru operatorii economici care beneficiază de această facilitate, la care se adaugă cele 60 de zile anterioare", a explicat Dancă, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria, informează Digi24.


Plata acestui impozit se va face până la data de 25 octombrie, astfel fiind amânat termenul de 25 iulie, a precizat șeful Cancelariei premierului.


El a adăugat că o altă măsură în favoarea firmelor din domeniul HORECA prevede scutirea agenților economici care desfășoară activități pe plajă de plata uneia dintre tranșele taxei de administrare.


"Operatorii economici din zona turistică și de hoteluri, restaurante, cafenele care dețin în administrare proprietăți pe plajă, astăzi, în baza acestui act normativ, au fost scutiți de una dintre cele trei tranșe de plată la care aveau obligația pentru anul 2020. Operatorii economici care desfășoară activități pe plajă, care au în administrare aceste spații, erau obligați la plata unor taxe de administrare a acestor plaje, în număr de trei tranșe. Potrivit acestui act normativ, sunt scutiți de una dintre aceste tranșe cei care aveau obligația de plată în trei tranșe. Cei care aveau obligația de plată în două tranșe sunt scutiți de 30% din cuantumul datorat", a spus Ionel Dancă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6746 secunde