Paradă impresionantă, pe străzile din municipiu, de Ziua Constanței

795
Paradă impresionantă, pe străzile din municipiu, de Ziua Constanței - fotofondziuaconstantei-1558379646.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, de ziua ei, Constanța este în sărbătoare. Orașul de la malul mării ai cărui patroni spirituali sunt Sfinții Constantin și Elena, va fi sărbătorit de toți locuitorii săi, cu mic cu mare, autoritățile locale pregătind un spectacol care să reunească toate etniile care trăiesc aici. Seara se va încheia cu un impresionant foc de artificii.


Sărbătoarea începe încă de la orele prânzului, când Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia tedeum-ul la Biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena". O acțiune impresionantă la care vor participa elevi, studenți, sportivi, structuri militare, inclusiv militari aparținând forțelor armate membre N.A.T.O, jandarmi călare și păpuși uriașe va avea loc pe străzile din municipiu, începând cu ora 17.00. Peste 2.000 de participanți vor pleca de la Sala Sporturilor, pe bulevardul Tomis, strada Traian, până în Piața Ovidiu. La ora 18.00, va avea loc salutul oficialităților, în Piața Ovidiu, iar la ora 18.30, începe spectacolul.
Pe scena amplasată chiar în Piața Ovidiu vor urca, pe rând, ansamblul "Iholu" al Comunității Armâne din România, filiala Constanța, ansamblul "Elpis" și ansamblul "Elpis Junior", ansamblul "Can Renkler", elevii Colegiului Național "Regina Maria" și Ioana Lucia și Mara Andreea Berechet.
Apoi, de la ora 20.00, în aceeași locație, Adrian Stavian și Teatrul "Semn" ne invită la un spectacol-manifest, "Ciuleandra", un show complet în care legende românești sunt aduse la viață cu forța de expresie a sunetului și a luminii, totul structurat pe muzică originală, special compusă pentru a redimensiona aceste valori.
La ora 21.00, vor urca pe scenă băieții de la 3Sud Est, care vor susține un concert extraordinar, iar, de la ora 22, vor fi pornite artificiile.


Restricții de circulație
Pentru ca parada care cuprinde peste 2.000 de participanți să se desfășoare în condiții optime, autoritățile locale au impus unele restricții de circulație. Astfel, încă de ieri, de la ora 18.00, au fost interzise oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor pe bulevardul Tomis, pe tronsonul Capitol și Piața Ovidiu, inclusiv în parcările de la Poștă și de la Sala Sporturilor.


Astăzi, de la ora 14.00, se va restricționa parțial și temporar zona de deplasare de pe strada Mircea cel Bătrân cuprinsă între străzile Smârdan și Decebal, pentru a permite oprirea autobuzelor care vor transporta participanții la paradă. Apoi, începând cu ora 16.15, va fi închisă total circulația pe traseul de desfășurare a paradei, cuprins între zona Capitol și Piața Ovidiu. De asemenea, va fi oprită circulația la intersecția bulevardului Tomis cu strada Traian, ceea ce va conduce la întârzieri pentru mijloacele de transport ale RATC Constanța de aproximativ 10 - 15 minute.


"Pentru buna desfășurare a circulației se recomandă evitarea zonelor respective iar Poliția Rutieră Constanța și Serviciul Rutier al Direcției Generale a Poliției Locale Constanța vor asigura dirijarea traficului și în alte intersecții, precum strada Mircea cel Bătrân cu bulevardul Mamaia, strada Răscoala 1907 cu bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazul cu bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazul cu bulevardul Ferdinand, strada Mihai Viteazul cu strada Traian, strada Traian cu strada Termele Romane și strada Răscoala din 1907 cu bulevardul Ferdinand", au transmis reprezentanții administrației publice locale din Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4472 secunde