Parcări noi pentru constănțeni! 100 de locuri în zona Dacia

1122

Articole de la același autor

În Constanța, a găsi un loc de parcare, în centru sau în cartier, nu contează, este o adevărată aventură. Numărul de mașini a depășit de mult numărul spațiilor unde acestea pot fi parcate, iar situația naște numeroase conflicte. Poliția locală îi amendează pe cei care lasă mașinile la întâmplare, după ce au căutat jumătate de oră un loc, vecinii se ceartă între ei,

iar primăria caută soluții pentru a-i împăca pe toți.

"Din calculele pe care le-am făcut împreună cu arhitectul șef, Constanța este orașul cu indicele de motorizare cel mai ridicat din România. Orașul nostru a fost proiectat aproape în totalitate în socialism, în care așteptai aproape o viață pentru o mașină și, după ce ți-o luai, mergeai o duminică da, alta ba. În mod evident, Constanța nu a fost pregătită pentru asaltul acesta și pentru această evoluție exponențială a numărului de autoturisme", a explicat, recent, primarul Constanței, Decebal Făgădău.

După ce și-au pus mulți constănțeni în cap pentru că au montat stâlpișori la marginea trotuarului și nu le mai dau voie să-și urce mașinile acolo pentru a le parca, autoritățile locale pregătesc acum mai multe spații în centru, dar și în cartiere.

Deocamdată, primii care se bucură de mai multe locuri de parcare sunt constănțenii care locuiesc în zona Dacia. Aici au fost amenajate, săptămâna trecută, peste 100 de locuri noi. Parcarea se află pe strada Voinicului, în spatele Bisericii Adormirea Maicii Domnului, din zona Dacia.

"Utilajele asfaltează perimetrul, iar în zilele următoare vor fi efectuate și marcajele. Noile locuri sunt destinate riveranilor care își parcau până acum autoturismele pe trotuarul de pe bulevardul Tomis", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia reamintesc locuitorilor orașului că trotuarele de pe bulevardul Tomis au intrat într-un amplu proces de reabilitare. Au fost frezate și, la sfârșitul săptămânii, au fost asfaltate.

O politică nouă a locurilor de parcare

În cursul anului 2017, autoritățile locale au aprobat un nou regulament, prin care este stabilit numărul de locuri pentru toate construcțiile noi, inclusiv rezidențiale, turistice sau administrative. Unele dintre aceste prevederi existau deja, dar multe din blocurile noi, deși pe hârtie aveau sute de locuri de parcare, în realitate acestea nu aveau. Este vorba mai ales de construcțiile din cartierele Campus și Compozitorilor. Acolo, de fapt, apar cele mai multe conflicte între vecini.

Din păcate, acolo răul este deja făcut, însă mai există speranțe pentru viitor.

"Regulamentul impune ca orice investiție nouă să își asigure locurile de parcare pe care le generează și, eventual, și suplimentar. Vor mai apărea și alte proiecte de hotărâre a consiliului local privind o politică a locurilor de parcare", promite primarul Decebal Făgădău.

Acesta susține că parcările vor fi diferite, în funcție de zona orașului.

"Una este parcarea în zona de dormitor, care este o parcare de necesitate, și alta este parcarea până la ușa barului sau a restaurantului, care este o fiță. Nu este ceva absolut necesar. Și tocmai de aceea lucrurile acestea trebuie reglementate", este de părere edilul Constanței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.567 secunde