X

Părinți inconștienți! Își trimit copiii la școală plini de păduchi și râie

959
Părinți inconștienți! Își trimit copiii la școală plini de păduchi și râie - paduchi2-1570736753.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, ne confruntăm cu aceeași problemă: copii plini de păduchi sau râie, dar care au fost duși de către părinții inconștienți la școală, fără a ține cont că îi pot afecta pe toți ceilalți din jurul său. 


Imediat după începerea noului an școlar, s-a făcut triajul epidemiologic al copiilor, în toate unitățile de învățământ existente pe raza județului Constanța. Medicii și asistenții medicali din cabinetele școlare au efectuat examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de antepreșcolari, preșcolari și elevi. 


Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța, scopul triajului este de a depista și izola suspecții și bolnavii de boli contagioase. 


Menționăm că verificările au fost efectuate într-un număr de 283 unități (creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale și licee), atât din mediul urban, cât și din rural, în care au fost examinați 62.876 subiecți, dintr-un total de 68.339 înscriși. 


În urma verificărilor întreprinse, s-au înregistrat 551 cazuri de îmbolnăviri. Specialiștii DSPJ spun că majoritatea copiilor au fost diagnosticați cu angine (155 cazuri), pediculoză (păduchi) - 351 cazuri, scabie (râie) - două cazuri, micoze - 15 cazuri, alte boli infecțioase - 26 cazuri etc. 
Așa cum era firesc, adulților li s-a adus la cunoștință situația copiilor și li s-a cerut să aibă grijă de ei, să le administreze tratamentul potrivit, pentru a putea reintra în colectivitate. Din păcate, se pare că unii dintre ei nu au înțeles exact ce trebuie să facă sau, pur și simplu, nu le-a păsat că odraslele au părul plin de păduchi, pentru că i-au trimis înapoi la școală tot așa. 
Așa se face că după primul examen medical s-a efectuat un recontrol, numai pentru copiii care au fost depistați cu râie și păduchi. La începutul lunii octombrie, 92 dintre aceștia tot mai aveau păduchi! Pentru acești micuți s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității. 


XXX 
Specialiștii Direcției de Sănătate Publică au declarat că, în 2019, au fost înregistrate mai multe cazuri de pediculoză, comparativ cu anul trecut. 


Dragi constănțeni, găsiți în orice farmacie tratament împotriva păduchilor, acesta eliberându-se fără prescripție medicală! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6838 secunde