Pășuni poluate cu plumb, la marginea Năvodariului

503

Articole de la același autor

Zeci de hectare de la periferia orașului Năvodari sunt infestate cu metale grele, susțin specialiștii Agenției de Protecția Mediului Constanța. Măsurătorile realizate de experții instituției constănțene au scos la iveală că în solul pășunilor din jurul localității, concentrația unor metale depășește chiar și de 30 de ori nivelul normal. Potrivit specialiștilor, poluarea ar fi cauzată de Combinatul de Îngrășăminte Chimice.
Drept urmare, APM avertizează că oamenii nu ar trebui să-și lase animalele să pască în zona respectivă. Cenușa de pirită a ajuns în sol, de unde poate să ajungă în vegetație, în animale și, în consecință, în produsele alimentare. "Această poluare poate să ducă la afectarea sănătății oamenilor din zonă", atenționează directorul coordonator al Agenției pentru Protecția Mediului, Senol Zevri.
Mai mult, în zona respectivă sunt culturi de grâu, orz și porumb. Printre metalele grele cu o concentrație ridicată sunt plumbul, cuprul și zincul, ce pot avea consecințe nefaste asupra sănătății populației, ducând până la apariția afecțiunilor renale, articulare sau ale sistemului digestiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9931 secunde