Concurs Pelicanul salvat pe 21 aprilie, dus la microrezervația din Constanța

337

Articole de la același autor

Toate cele trei păsări salvate de Echipajul de Intervenție și Salvare a Animalelor Sălbatice Aflate în Dificultate, un pelican comun, un pescăruș argintiu și un uliu șoricar, sunt în afara oricărui pericol.
Pelicanul salvat în satul Dulcești pe data de 21 aprilie este aproape complet refăcut după operație. Deoarece a fost necesară amputarea parțială a aripii stângi, acesta nu va mai putea zbura. S-a integrat însă perfect printre pelicanii comuni din cadrul microrezervației Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, unde poate fi văzut de vizitatori pe lac în compania celorlalți pelicani. Este ușor de recunoscut, având aripa stângă mai scurtă și pentru încă o perioadă pătată cu albastru de metilen (substanța folosită în tratament).
Pescărușul a fost eliberat la doar două zile de la adminis-trarea tratamentului, fiind complet refăcut. Iar uliul șorecar și-a refăcut capacitățile de hrănire la doar trei zile de la operație. A trecut de la etapa de hrănire cu administrare directă la etapa în care sfâșie singur carnea care i se oferă. A scăpat de imobilizarea obligatorie, însă în continuare este ținut într-un spațiu restrâns pentru vindecare. În aproximativ două săptămâni va intra în programul de readaptare la viața de zbor, urmând ca într-o lună să fie eliberat în zona în care a fost identificat din localitatea Săcele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.793 secunde