De ziua lor

Pensionarii militari au ieșit în stradă, într-un "miting al disperării"

471
Pensionarii militari au ieșit în stradă, într-un
Aproximativ 100 de pensionari, majoritatea foști militari, s-au strâns, vineri dimineață, în fața sediului PD-L, pentru a marca Ziua Internațională a Pensionarilor, celebrată în fiecare an pe 1 octombrie, în ton cu neajunsurile vremurilor actuale: protestând. Vârstnicii, membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate și ai Partidului Popular și al Protecției Sociale, au afirmat că s-au strâns într-un "miting al disperării", au scandat împotriva guvernanților și s-au arătat împotriva adoptării Legii sistemului unitar de pensii.
"Pichetarea aceasta s-a vrut a fi o atenționare a domnilor parlamentari să-și facă datoria și să-și țină promisiunile pe care le-au făcut în timpul campaniei electorale. Noi, cadrele militare, cerem ceea ce au toți militarii din țările membre NATO: pensii elaborate pe niște principii și criterii care erau respectate integral de Legea 164/2001 și pe care Guvernul, în ideea de a reforma și sistemul de pensii, a distrus-o. Acum avem o lege neconstituțională, care nu respectă nicio normă", a afirmat Remus Macovei, președintele SCMD. Pensionarii nu cred nici faptul că doar o mică parte dintre pensii militare vor scădea în urma recalculării. "E o diversiune", a arătat liderul pensionarilor militari. După aproximativ o oră în care au cerut să le fie respectate drepturile, pensionarii s-au retras, spunând însă că vor continua să lupte. "Vom participa la mitingul de pe 25 octombrie, de la București", ne-au spus oamenii.
În timpul pichetului, în sediul PDL nu s-a aflat niciunul dintre cei patru parlamentari constănțeni.
Reamintim că, la începutul lunii septembrie, ministrul Apărării Gabriel Oprea afirma că recalcularea pensiilor militarilor va duce la scăderea a 8% dintre ele. Alte pensii vor crește, a susținut ministrul și a dat și câteva exemple: un plutonier adjutant, cu o vechime de 29 de ani în muncă, cu șapte ani grupă de muncă și cu Ordinul Meritul Militar Clasa a II-a, are în prezent o pensie de 1.395 de lei, iar prin recalculare va avea o pensie de 1.744 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 Octombrie 2010
Stire din Social : Sclavă la numai 13 ani
Pagina a fost generata in 1.7318 secunde