Pensionarii nu vor primi înapoi contribuțiile la asigurările sociale oprite ilegal mai bine de un an

431
3
Sunt slabe șanse ca pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei cărora li s-a oprit greșit din ianuarie 2001 contribuția la asigurările sociale,
să-și mai primească banii înapoi. Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici a anunțat că pentru cererile de restituire retroactivă a sumele plătite pentru CAS nu există temei legal, prevederile aplicându-se doar pentru viitor.
"Pensiile mai mici de 740 de lei nu erau afectate de reținerea contribuției de asigurări sociale de sănătate, pentru că aceste pensii au fost și sunt plătite prin bugetul de stat. Fiecare pensionar trebuie să știe că respec-tăm dreptul de a avea acces la justiție. Este dreptul fiecărui cetățean din România să apeleze la actul de justiție și acest drept este un pilon al statului de drept pe care nimeni nu îl îngrădește. Vreau doar ca pensiona-rii să știe că nu le ia nimeni acest drept și nu trebuie să își riște sănătatea. Nu înseamnă că ar fi avut alte drepturi dacă ar fi depus alaltăieri aceste cereri. În acest moment nu există niciun temei legal pentru a restitui sumele încasate până acum", a precizat Claudia Boghicevici.
Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, noua modalitate de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate se va aplica în mod automat pentru toți pensionarii care au pensii mai mici de 740 de lei, nefiind necesară depunerea unor cereri.
În tot acest timp, reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor Pensionarilor cer Guvernului să dispună restituirea sumelor încasate din contribuții pentru asigurări de sănătate pentru pensiile mai mici de 740 de lei, măsura fiind necesară, în opinia lor, pentru evitarea aglomerării tribunalelor.

Comentează știrea

rex
21 aprilie 2012
jos ciuma portocalie

Dar voi ce temei legal ati avut cand le-ati furat acesti bani pensionarilor? Ar trebui sa fiti stransi intrun loc in frunte cu hidosenia de la Cotroceni (cel ce are o ura viscerala pentru pensionari) si sa faceti o cura cu gaz sarin pentru a igieniza politica romaneasca.

nicusor
22 aprilie 2012
pensionarii

Mirat de energia acestor pensionari(ma gindesc la impartirea aghiazmei ,la promotii pe la mall-uri, la tot ce este gratis ,unde se calca in picioare...)ma intreb daca nu a sosit timpul de revizuire a virstei de pensionare.Acum ,cind tinerii sunt trimisi in exil sa fie slugi pe la straini , cred ca e timpul ca acesti "pensionari" cu certificate de "revolutionari"sa fie trimisi la munca pina la virsta de 75 de ani. Numai asa pot si ei contribui la dezv. societatii de la care tot cer fara sa dea nimic inapoi.Este multa mizerie in Constanta; sa iasa la munca si sa curate spatiile verzi, sa curate dupa maidanezi.....s.a.m.d.tot n-au facut nimic in vremea lui Ceasca si primarului pe care il sustin . Etimpul sa ne arate ca se gindesc si la ce lasa in urma lor ptr. nepoti.

Salariat cu parinti pensionari
23 aprilie 2012
nedrept

Ei si-au platit pensia cat timp au fost salariati. Li s-a oprit din salariu tocmai ca sa li se poata asigura o pensie decenta, si multi dintre ei mor, rapusi de boli pe care nu au bani sa si le ingrijeasca, fara sa beneficieze de plata pe care au facut-o zeci de ani, din salariu. Pensionarii si-au castigat pensia aceasta cotizand lunar o viata, e nedrept sa se sustina ca ei sunt intretinuti de actualii salariati. E o magarie ca acum sa li se scoata ochii pentru ca un guvern hot si incompetent a hotarat varsarea la bugetul de stat a fondului de pensii, ca apoi sa il doneze ministerului lui Nuti. Sa isi cumpere posete.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3177 secunde