Perdea forestieră pentru protecția Autostrăzii Soarelui

2814
Perdea forestieră pentru protecția Autostrăzii Soarelui - perdeaforestiera-1415811984.jpg

Articole de la același autor

Începând de săptămâna aceasta, au fost demarate plantările de copaci pentru prima perdea forestieră de protecție pentru Autostrada Soarelui.


Este vorba despre un program stabilit prin Ordonanța de Urgență nr. 38 din 2014, menit să asigure protecție autostrăzilor din țară. Romsilva a început să planteze copacii, perdeaua urmând să se întindă pe aproximativ opt kilometri, în apropiere de Fetești. "Începe, astfel, implementarea programului de realizare a perdelelor forestiere de protecție de-a lungul autostrăzilor și drumurilor naționale. În România, necesarul de perdele forestiere de protecție de-a lungul autostrăzilor și drumurilor naționale este de 1.752 de kilometri. Acestea urmau să fie plantate, din toamnă, pe terenuri private, acolo unde proprietarii nu erau de acord, și, respectiv, pe terenuri expropriate, însă, în acest moment, în afara tron-sonului de la Fetești, care era în pro-prietatea statului, nu sunt alte terenuri disponibile", a explicat Adam Crăciu-nescu, directorul general al Romsilva. 


Potrivit acestuia, se așteaptă expro-prieri pe celelalte tronsoane sau acordul proprietarilor, pentru a relua plantările de perdele, din primăvară. Perdeaua de protecția a Autostrăzii Soarelui va fi realizată pe aproximativ 20 de hectare, unde vor fi puși 120.000 de puieți din speciile frasin, ulm de Turkestan, pin negru, sălcioară, păducel și măceș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Social : Șoferi, atenție sporită! ANM avertizează!
Joi, 30 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Ceață pe Autostrada A2
Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : TRAFIC DEVIAT PE AUTOSTRADA SOARELUI
Pagina a fost generata in 1.2577 secunde